Jedan engleski list kaže da će Mourinho kao trener Manchester Uniteda pokušati dovesti Modrića

Independent navodi Modrića kao jednog od osam igrača koji bi mogli u Manchester

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric celebrates a goal during the Spanish league football match Granada FC vs Real Madrid CF at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada on February 7, 2016. AFP PHOTO / JORGE GUERRERO / AFP / Jorge Guerrero
FOTO: AFP

Sve je izglednije da će portugalski stručnjak Jose Mourinho sljedeće sezone biti trener Manchester Uniteda. BBC je u subotu objavio da su pregovori između dviju strana započeli, a iako za to nema službene potvrde, čini se da će se Louis van Gaal na ljeto oprostiti od Old Trafforda.

Engleski mediji već naveliko špekuliraju o prvim Mourinhovim potezima nakon dolaska u Manchester United, a svi se slažu da će osebujni Portugalac krenuti u obnovu momčadi. S obzirom na Unitedovu financijsku moć, predstojeće bi ljeto moglo biti vrlo zanimljivo na Old Traffordu.

Želio ga dovesti u Chelsea

Dnevni list Independent analizirao je koji bi se igrači mogli naći na Mourinhovom popisu želja, a među osmoricom je i hrvatski veznjak Luka Modrić. Ne čudi to toliko kad se uzme u obzir odličan odnos ove dvojice i poštovanje koje Mourinho nikad nije skrivao prema Modriću.

“Mourinho je otkrio da je 2014. pokušao dovesti Modrića u Chelsea, potvrdivši da ponovno želi raditi s njim. Upravo je Mourinho 2012. doveo Hrvata iz Tottenhama u Real Madrid, a 30-godišnjak još uvijek igra na visokoj razini i drži konstantu, tako da bi zasigurno imao što za ponuditi Manchester Unitedu”, ističe Independent.

Luka Modrić i Jose Mourinho
Luka Modrić i Jose Mourinho

Ostali igrači koje spominje slavni dnevnik su John Stones (Everton), Cesc Fabregas (Chelsea), Gareth Bale (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atletico), Raphael Varane (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus), pa čak i John Terry, iskusni kapetan Chelseaja koji je nedavno najavio kako će na ljeto napustiti Stamford Bridge. Sasvim sigurno neće svi završiti u Manchester Unitedu, štoviše kod nekih je vjerojatnost vrlo mala, ali nije isključeno da će Mourinho krenuti u lov na neke od spomenutih.