Bivši nogometaš Manchester Uniteda Paul Scholes smatra da bi njegov klub na ljeto trebao dovesti Luku Modrića

Za Scholesa je Modrić idealno pojačanje koje može oživjeti igru Uniteda

Retired Manchester United midfielder Paul Scholes, 39, attends a press conference during a promotional trip in Singapore on March 22, 2014.  Scholes on March 22 backed the struggling English giants to beat Bayern Munich and go all the way to the Champions League final -- even without injured top-scorer Robin van Persie.      AFP PHOTO/Stefanus Ian / AFP / STEFANUS IAN
FOTO: AFP

Paul Scholes, bivši nogometaš Manchester Uniteda, ostao je najžešći kritičar trenera Crvenih vragova Louisa Van Gaala, a ovoga puta je za United We Stand fanzine kazao kako bi United ovog ljeta morao dovesti trojicu igrača. Luku Modrića, Paula Pogbu i Raphaela Varanea.

Scholes gleda prema tome kako poboljšati igru Uniteda koja niti ove sezone nije na razini kluba koji je utrošio silne milijune eura kako bi osvajao trofeje. Točnije, Englezi su od dolaska Van Gaala u klub, znači od 2014. godine, potrošili gotovo 300 milijuna eura. Ali, rezultata nema.

Modrić kao idealno pojačanje

Sad kad je momčad i ove sezone razočarala svoje navijače, Scholes je čelnicima Uniteda poslao poruku kako bi morali dovesti hrvatskog reprezentativca Luku Modrića. Modrić igra na sličnoj poziciji na kojoj je igrao Scholes u Unitedu. Stoga, za njega je Hrvat i idealno pojačanje i čovjek koji bi mogao oživjeti igru Manchestera.

Luka Modrić
Luka Modrić AFP

“Jako mi se sviđa Luka Modrić. Koliko je on sad star? Dobro, možda je i malo star već sad, ali zaista je fantastičan igrač”, kazao je Scholes.

Od kada je na ljeto 2012. godine došao iz Tottenham Spursa u Real Madrid, Modrić (30) je postao jedan od najboljih veznih igrača svijeta i jedan od najvažnijih igrača Real Madrida. Upravo je on bio jedan od najzaslužnijih za Realovo osvajanje Lige prvaka u sezoni 2013./2014., ističe i londonski Squawka News.

Najbolji u Realu

Primjerice, u pobjedi Real Madrida nad Las Palmasom prije dva dana u 29. kolu Primere Modrić je imao 91 posto dodavanja, a to mu je ove sezone prosjek u La Ligi. Squawka News se divi tom postotku i ističe kako je on impresivan.

Luka Modrić i Dani Carvajal
Luka Modrić i Dani Carvajal AFP/AFP

“Ovaj tridesetogodišnjak ove je sezone kreirao više šansi (48) nego ijedan drugi igrač u kraljevskoj momčadi i ostvario je 1814 dodavanja, što ga svrstava na treće mjesto dodavača u La Ligi”, piše Squawka News. Što se tiče golova, Modrić je ove sezone zabio svega dva pogotka uz 4 asistencije. Ali, veliki broj golova Reala ove sezone došao je kao produkt Modrićevog maestralnog dirigiranja igre Reala.

‘Sviđaju mi se Varane i Pogba’

Što se tiče ostale dvojice igrača koje bi Scholes htio da dođu u United, Englez ističe:

“Sviđa mi se i Raphael Varane. Ha, rekao sam realna pojačanja, a sad biram Realove igrače, ha. Da, vjerojatno trebamo i središnjeg napadača, ali nema ih toliko na tržištu pa ću reći da je je treći igrač Paul Pogba”, daje do znanja Scholes.