Jedan španjolski sportski list tvrdi da je Kovačić oduševio Zidanea i da treba očekivati porast njegove minutaže

'Dokazao se kao iznimno važan dio Zidaneova sastava.'

FOTO: AFP

Izvedbama sa posljednjih utakmica u kojima je nastupio za momčad, hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić stekao je povjerenje trenera Real Madrida Zinedinea Zidanea i za očekivati je njegov nastup protiv Malage u nedjeljnoj utakmici 25. kola španjolskog prvenstva.

Tvrdi to španjolski As uz dodatak da se ovaj hrvatski nogometaš u posljednje tri utakmice dokazao kao iznimno važan dio Realove momčadi. Potkrepljuje se to i podsjećanjem da je neke uvodne utakmice kluba pod vodstvom francuske nogometne legende proveo na klupi za pričuve, a potom igrao u relativno skromnoj minutaži koja sada raste.

Prošao test

“Njegova se uloga promijenila”, navodi se u tekstu i objašnjava da je Zidane napravio iznenađujuć potez kada ga je uveo umjesto Isca u završnici utakmice protiv Granade pri rezultatu 1-1. Utakmica je okončana pobjedom Reala uz pobjednički gol Luke Modrića na Kovačićevu asistenciju, pa je test sa njime uspio.

Nagrađen je 21-godišnji hrvatski reprezentativac startom u ogledu protiv Athletica u kojem je Isco bio njegova zamjena za posljednjih dvadesetak minuta susreta. Dodaje se da je ponovno iskoristio šansu i bio drugi igrač momčadi po broju uspješnih dodavanja (67), iza Tonija Kroosa koji je odigrao susret do posljednjeg sučevog zvižduka.

Uvijek najbolja opcija

Protiv Rome u Ligi prvaka ponovno je krenuo sa klupe, ali “Zidane nije zaboravio njegovu dobru igru iz utakmice protiv Athletica.” Odigrao je posljednjih pola sata na Olimpijskom stadionu s ciljem čuvanja lopte od suparničke momčadi i njene distribucije prema naprijed. “Hrvat je priliku i više nego iskoristio”, dodavši loptu točno 27 od 29 puta, ali birajući pritom uvijek najbolju opciju.

U zaključku teksta podsjeća se na Kovačićevu dječačku dob i kazuje da je njegova spremnost na adaptaciju u klub evidentna i da ju je Zidane uočio. Zato bi, naglašava se, i trebao zaigrati u utakmici protiv Malage jer je najbolja opcija za zamjenu Jamesa koji bi trebao preskočiti taj ogled.