Još jedan jedriličar iznio teške optužbe o zagađenosti regatnog polja u Rio de Janeiru

Nijemac Erik Heil tvrdi da je dobio infekciju po nogama

Sailing boats compete in the International Sailing Regatta held in the Guanabara Bay in Rio de Janeiro, Brazil on 15 August 2015, an event that serves as a test for the Rio 2016 Olympic Games. AFP PHOTO / TASSO MARCELO
FOTO: AFP

Njemački jedriličar Erik Heil optužio je organizatore Olimpijskih igara u Rio de Janeiru da dozvoljavaju održavanje natjecanja u zaljevu Guanabara, gdje je more vrlo zagađeno i zbog čega mnogi imaju problema.

Nakon što se vratio s predolimpijske regate, gdje je zajedno s Thomasom Ploesselom osvojio treće mjesto u klasi 49er, Heil je optužio organizatore.

“Nikada u životu nisam dobio infekciju po nogama. Nikada! Mislim da sam to pokupio na predolipijskoj regati. Razlog tomu je najvjerojatnije stalni dotok otpadnih voda iz obližnje bolnice u zaljev,” napisao je njemački jedriličar na blogu olimpijske jedriličarske reprezentacije.

Michael Vesper, prvi čovjek Njemačkog olimpijskog odbora (DOSB) kazao je kako je DOSB obavijestio organizatore Igara i Svjetski jedriličarski savez o opužbama.