Još jedan uspjeh hrvatskih jedriličara, teški poraz vaterpolista i ostale vijesti petog dana Olimpijskih Igara

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Španjolske s 4-9

FOTO: PIXSELL

Petog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru briljirali su hrvatski jedriličari koji se u dvije klase nalaze na vodećim pozicijama. Tonči Stipanović prvi je među laserašima, a Šime Fantela i Igor Marenić su prvim i drugim mjestom otvorili natjecanje u klasi 470.

Fantela i Marenić su odlično startali u natjecanju dvojaca te pobjedom u prvom i drugim mjestom u drugom jedrenju uvjerljivo zasjeli na vrh ukupnog redoslijeda u klasi 470 sa šest bodova prednosti pred Australcima Belcherom i Ryanom. U izjednačenoj konkurenciji među laserašima Tonči Stipanović je u srijedu osvajanjem šestog mjesta u petom plovu te sedmog u šestom, ponovno izbio na vrh redoslijeda.

Tina Mihelić i Ivan Kljaković Gašpić deveti

Stipanović ima devet bodova prednosti pred Britancem Nickom Thompsonom, a 11 u odnosu na Nizozemca Rutgera van Schaardenburga. Nakon šest jedrenja za Radial Tina Mihelić je deveta, a Ivan Kljaković Gašpić deveti je u Finnu nakon četiri jedrenja. U četvrtak laseraši imaju dan odmora, svi ostali jedre. Na more će ponovno i daskaši, a među njima i Luka Mratović koji je nakon šest jedrenja na 18. mjestu u konkurenciji 36 natjecatelja.

Poraz vaterpolista

Ostale nastupe hrvatskih sportaša u srijedu i u noći na četvrtak nisu bili previše uspješni. U najlošijoj predstavi na posljednja dva olimpijska turnira hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Španjolske s uvjerjivih 4-9 (0-2, 1-2, 2-1, 1-4) u dvoboju 3. kola skupine B. Španjolska reprezentacija iskoristila je sve slabosti koje su Hrvati pokazali u ovom dvoboju, a ako izuzmemo dvoboje protiv Srbije, Hrvatska već dugo nije iskazala takvu napadačku nemoć, što ju je odvelo u prvi poraz na olimpijskim igrama od Pekinga 2008.

Španjolac Echenique je s četiri pogotka uvjerljivo bio najbolji igrač utakmice, a za Hrvatsku su po jedan pogodak postigli Sukno, Bušlje, Joković i bivši španjolski reprezentativac Xavi Garcia. Hrvatska je s četiri boda treća u skupini, a u sljedećem dvoboju, 12. kolovoza, izabranike Ivice Tucka čeka neporažena Italija.

Čilićev meč odgođen

Judašica Barbara Matić poražena je u 1. kolu kategorije do 70 kg od Portorikanke Marie Perez. Presudio je wazari sredinom borbe. Boksač Hrvoje Sep nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategoriji (81 kg) nakon što je u susretu osmine finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0-3 (28-29, 28-29, 28-29).

Tenisač Marin Čilić, koji je trebao odigrati meč osmine finala protiv Francuza Gaela Monfilsa, nije izašao na teren, jer je cijeli teniski program odgođen zbog kiše. Čilić i Monfils bi trebali u četvrtak igrati treći meč na terenu 1, gdje će program započeti u 16 sati po hrvatskom vremenu.