Dobra uvertira za seniore. Juniori Dinama pobijedili 2-1 Bayern u gostima i stigli do prva tri boda

Obje momčadi utakmicu su završile s igračem manje

29.09.2015., Muenchen, Njemacka - Utakmica 2. kola skupine F Lige prvaka za juniore, FC Bayern - GNK Dinamo. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Mladi nogometaši Dinama upisali su prvu pobjedu u Uefinoj juniorskoj Ligi prvaka. Na gostovanju u drugom kolu, slavili su protiv Bayerna 2-1 (2-0).

Najbolji igrač Dinama bio je Josip Brekalo. Nad njim je u petoj minuti Maximilian Dick napravio prekršaj nakon kojeg je dosuđen jedanaesterac. Zagrebačku momčad u vodstvo je doveo Ivan Božić.

Po jedno isključenje za svaku momčad

U 18. minuti Brekalo je povisio na 2-0. Započeo je akciju dodavši loptu Božiću, koji dodaje Bojanu Kneževiću, a on ubacuje na deset metara od suparničkog gola, gdje natrčava Brekalo i postiže pogodak.

Od 52. minute domaćini su igrali s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona iz igre morao Marco Pfab. Do 81. minute Dinamo je imao igrača više, a tada Branimir Kalaica dobiva drugi žuti karton od suca Bojana Pandžića (Švedska). Bayern je uspio smanjiti na 2-1 u 87. minuti pogotkom Michaela Streina.

Druga pobjeda Arsenala

U drugoj utakmici iste skupine Arsenal je rezultatom 3-2 bio bolji od Olympiakosa. Dva je pogotka zabio Pleguezuelo (14., 63.), a precizan s bijele točke bio je Sheaf (49.). Za poraženi sastav strijelci su bili Manthatis (7.) i Androutsos (51).

Nakon kompletiranoga drugog kola ljestvicu skupine F predvodi Arsenal sa šest bodova, slijede Dinamo i Olympiakos s tri, dok Bayern na začelju još čeka prve bodove.