Jurčić kaže da je znao da bi se Dinamu mogao dogoditi remi s Folom Esch

Dinamo je na svojem terenu odigrao 1-1 s Folom Esch u 2. pretkolu Lige prvaka

06.07.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Nogometna utakmica Superkup, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Trener Krunoslav Jurcic. Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama odigrali su na svojem terenu samo 1-1 s prvakom Luksemburga Folom Esch, a svoje viđenje tog susreta ponudio je bivši trener Zagrebačke momčadi Krunoslav Jurčić. On kaže da je najavio da bi se to Dinamu moglo dogoditi, ali i da Modri mogu poboljšati formu za uzvratni susret.

“I prije utakmice rekao sam što bi se moglo dogoditi. Kao i da je taj suparnik ozbiljna momčad. Mi ih jesmo tada uvjerljivo prošli, ali oni nisu nekakvi amateri. I tada, kao i danas, ipak se vidjela razlika u kvaliteti, ali Dinamo se malo zaigrao s tempiranjem forme. U Dinamu se ne može dugoročno planirati pa reći bit ćemo u formi u trećem pretkolu”, rekao je Jurčić za Večernji list.

Krivo tempirana forma

Razlog slabije igre zagrebačke momčadi leži i u tome što je ona tempirala formu za skupinu europskog natjecanja. A to onda za posljedicu ima slabije rezultate u srpnju: “Da, nisu sad rano željeli ući u formu kako ona ne bi pala u skupini Lige prvaka ili Europskoj ligi. Pogriješili su što su utakmice s Hajdukom i Folom gledali kao dio priprema. Da bi dobio ovakve suparnike, moraš biti u nekakvoj formi, Dinamo ne može u nižoj brzini pobijediti ovakve momčadi. I kad se tome doda što se sve događalo oko kluba posljednjih dana, od priprema u Sloveniji do ovih utakmica, uhićenja, onda je rezultat ovakva igra Dinama”, smatra Jurčić.

Dinamo može bolje

Bivši trener aktualčnog prvaka hrvatske vjeruje da ta momčad može poboljšati formu i proći dalje: “Može se, okrenuti se kraćim treninzima s višim intenzitetom da se ‘zdrma’ momčad. No ne mogu ja o tome puno ovako sa strane kad ne znam što se i kako radilo na pripremama”, poručio je.