Dinamo-Fola Esch 1-1: Modri se osramotili, ni s igračem više nisu uspjeli pobijediti Luksemburžane

Fola je protiv Dinama ostvarila najveći uspjeh u povijesti

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka u Zagrebu su nogometaši Dinama i Fola Escha odigrali neriješeno 1-1 (1-1), a uzvrat je za sedam dana u Luksemburgu.

Pogodak je za Dinamo postigao Angelo Henriquez (36), dok su gosti vodili zgoditkom Samira Hadjia (25). Hrvatski prvak je posve razočarao svoje navijače u ogledu s protivnikom kojeg je prije dvije godine u pretkolu lako izbacio s ukupnih 6-0. Obrana “modrih” je luksemburškoj momčadi “poklonila” i pogodak, tek treći u europskoj povijesti Fole, a napad Dinama čak u drugom poluvremenu i u situaciji kada su gosti igrali s deset igrača nije stvorio niti jednu izrazitu priliku.

Šok na Maksimiru! Fola Esch vodi 1:0 nakon gola Samira Hadjia u 25. minuti! > https://bit.ly/1e17VYt

Posted by HRT Sport on 15. srpanj 2015

Dinamo protiv Luksemburžana traži prolaz u Ligi prvaka

Evo šanse za Dinamo da dođe do pobjede na Maksimiru. Kapetan luksemburžana Roni zaradio je crveni karton > https://bit.ly/1e17VYt

Posted by HRT Sport on 15. srpanj 2015

Dinamo je u susret ušao bez ozlijeđnih Arijana Ademija i Ante Ćorića, koji je osjetio bol na samom zagrijavanju, a luksemburški prvak je puno bolje započeo utakmicu. Igrači Fole imali su dvije dobre prilike na samom početku dvoboja, a u 25. minuti su i poveli nakon prebacivanja glavom Hornusa do Hadjia, koji s pet metara lako postiže pogodak. Hrvatski prvak je izgledao prilično bespomoćno sve do 36. minute kada je akciju Pjace i Soudanija pogotkom okončao Čileanac Henriquez. U 64. minuti crveni karton je zaradio igrač gostiju Ronny Suoto zbog brutalnog prekršaja na Rogu, ali jalovi Zagrepčani nisu uspjeli iskoristiti tu prednost, pa su Luksemburžani došli do najvećeg uspjeha u povijesti.

Souto je dobio crveni karton
Souto je dobio crveni karton PIXSELL/PIXSELL

Nekoliko sati nakon puštanja iz istražnog zatvora u Remetincu čelnici Dinama braća Zdravko i Zoran Mamić došli su na stadion Maksimir kako bi uživo pratili prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Braću Mamić je sat prije početka utakmice ispred stadiona dočekao pljesak zaposlenika Dinama, ali i povici negodovanja brojnih BBB-a, koji su ispred zapadne tribine stadiona bučno protestirali zbog puštanja iz zatvora braće Mamić, ali su ipak odlučili da neće nazočiti utakmici.

Zdravko Mamić se pet minuta prije početka dvoboja pojavio u svečanoj loži stadiona, a dočekan je zvižducima i uvredama sa istočnog dijela stadiona, kojem je nazočilo oko šest tisuća gledatelja, kao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Niko Kovač. Uvrede Zdravku Mamiću čule su se i tijekom cijelog susreta.


Tijek utakmice


Dinamo – Fola Esch 1-1


94. minuta Gotova je utakmica. Na veliko iznenađenje konačan rezultat je 1-1 i Fola ima izvrstan rezultat za uzvrat

90. minuta Igrat će se još 4 minute sudačke nadoknade

90. minuta Nismo mislili da ćemo to ikad napisati, ali rezultat između Dinama i luksemburškog prvaka u 90. minuti je 1-1

86. minuta Jako dobar ubačaj Pinta, a golman Fole lovi loptu

83. minuta Dinamo ponovno pokušava zaprijetiti, ali nije opasan

78. minuta Fola se brani, blizu je velikog uspjeha. Dinamo napada, ali ne može stići do gola

70. minuta Dinamo prijeti, Fola se brani. Izgleda da ćemo takvu situaciju gledati i u ostatku utakmice

65. minuta Dinamo ima još 25 minuta igre u kojoj će imati brojčanu premoć

64. minuta Dinamo ima igrača više. Isključen je nogometaš Fole Souto nakon grubog prekršaja nad Rogom

61. minuta Dinamo je opet bio opasan, ali i još jednom neuspješan

59. minuta Dinamo je izigrao obranu Fole, a Goncalo puca preko gola

56. minuta Prijeti Fola, po prvi put u nastavku, ali bezopasno

52. minuta Gužva pred vratima Fole, ali Luksemburžani otklanjaju opasnost

48. minuta Dinamo je motivirano počeo drugo poluvrijeme. Pucao je Pjaca, ali golman Fole to lagano brani

Dinamov trener Zoran Mamić gledao je utakmicu kod južne tribine
Dinamov trener Zoran Mamić gledao je utakmicu kod južne tribine PIXSELL/PIXSELL

46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme

Neke zanimljive trenutke iz prvog poluvremena pogledajte u našoj galeriji.

Dinamo protiv Luksemburžana traži prolaz u Ligi prvaka

45.+1 Završeno je prvo poluvrijeme

45. minuta Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade

44. minuta Dinamo je pojačao pritisak prema golu Fole. Igrači Damira Krznara, koji je i u ovom susretu na klupi, žele postići novi gol prije kraja prvog poluvremena, ali Luksemburžani se dobro brane

Više o dolasku braće Mamić na maksimirski stadion možete pročitati OVDJE.

36. minuta Dinamo je izjednačio. Gol je postigao Henriquez nakon asistencije Soudanija. Je li to najava preokreta na Maksimiru?

32. minuta Dinamo u ovim trenucima ima više loptu u svojim nogama, ali s njom ne uspijeva učiniti išta opasno

30. minuta Čeka se odgovor prvaka Hrvatske na primljeni pogodak

25. minuta Fola vodi. Dinamo je primio pogodak nakon pogreške obrane, a strijelac je Hadji

22. minuta Kao da je završeno razdoblje bolje igre Fole i Dinamo preuzima kontrolu na terenu

18. minuta Pjaca sada prijeti, ali Dinamo ne uspijeva probiti obranu Fole

16. minuta Pritisak Dinama, Fola se obranila

13. minuta Fola je ponovno opasno zaprijetila udarcem iz daljine, a Eduardo je opet spasio Dinamo

12. minuta Čini se da se Dinamo ohrabrio i počeo igrati bolje. Pokušao je sada Pinto, ali lopta ide visoko iznad gola gostiju

10. minuta Uzvratio je Dinamo preko Roga, ali rezultat je ostao isti. Bio je to prvi pokušaj zagrebačke ekipe na utakmici

9. minuta Nogometaš Fole sada jem ambiciozno pokušao iz slobodnog udarca iz daljine, ali dinamov branič izbija loptu u korner. Nakon toga ponovno je opasno bilo pred vratima zagrebačke ekipe, ali mreža se ne trese

6. minuta Igra se malo smirila, još čekamo na prvu prijetnju Dinama

3. minuta Nova prijetnja Fole, ovaj puta bilo je opasnije, ali Eduardo je ponovno siguran

2. minuta Fola je prva pokušala zaprijetiti, ali vratar Dinama Eduardo je siguran

1. minuta Počela je utakmica


 

Igrači izlaze na travnjak, susret će uskoro početi.

Kako smo i najavili, na stadonu su braća Mamić, Zoran i Zdravko, koji su prije nekoliko sati pušteni iz zatvora.

Čini se da će ipak biti jedna promjena u sastavu hrvatske momčadi. Umjesto Ćorića, koji se ozljedio na zagrijavanju, igrat će Marko Rog.

Do početka susreta još je manje od deset minuta, a čini se da će na tribinama biti manje gledatelja nego u susretu protiv Hajduka u prvom kolu HNL-a.

Fola će igrati u sastavu HymMartino, Klein, Martin, KirschPayalBensi, Ronny, Dallevedove, FrancoiseHadji.

Do početka susreta dijeli nas još nešto više od pola sata, a poznati je sastav u kojem će zaigrati hrvatski prvak. On glasi: EduardoPinto, Šimunović, Taravel, PivarićMachado, GonçaloSoudani, Ćorić, PjacaHenriquez


Prvaka Hrvatske, momčad zagrebačkog Dinama, u srijedu očekuje prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka u kojoj će im protivnik na Maksimiru biti šampion Luksemburga Fola Esch. Na susretu bi trebala biti braća Mamić, Zdravko i Zoran, koji su prije nekoliko sati pušteni iz istražnog zatvora. Zoran je dosada obnašao dužnost Dinamovog trenera, a nije poznato hoće li odmah iz zatvora na klupu kluba iz Maksimira.

Nedavno se pojavila vijest da Dinamo, koji nikad nije ispao u 2. pretkolu Lige prvaka, protiv Fole neće moći računati na nastup svojeg kapetana Arijana Ademija koji je ozlijeđen. Već je ranije poznato da za Modre neće zaigrati niti branič Gordon Schildenfeld koji je najveće ovosezonsko pojačanje zagrebačke ekipe. Tako jue taj dvojac nadopnunio popis ozlijeđenih dinamovaca na kojem se već nalaze Antolić, Fernandes, Pavićić, Radonjić, Husejinović i Sigali.

Uoči tog dvoboja nešto ranije je svoja razmišljanja iznio Damir Krznar, koji je na poziciji trenera mijenjao Zorana Mamića, i prvotimac Modrih Josip Pivarić.

“Veseli nas početak europskog dijela naše priče koja će, nadamo se, potrajati što dulje. Fola Esch je slična ekipa onoj od dvije godine, par igrača je došlo novih, ali trener i nogomet koji igraju su ostali isti. Njihove individualne kvalitete sigurno nisu na našem nivou, ali taktičkom disciplinom pokrivaju te moguće nedostatke”, prenosi trenerovu izjavu službena klupska stranica.

U Dinamu znaju da su favoriti

Vrlo slično govorio je i Pivarić: “Znamo da smo favoriti i da se od nas očekuje dobra utakmica i, možemo to tako reći, sigurna pobjeda kojom bismo već u prvoj utakmici riješili pitanje prolaska u 3. pretkolo. Mi prihvaćamo tu ulogu, ali to je ipak na papiru i kada istrčimo na teren trebamo dati sve od sebe kako bismo to i ostvarili te europski put počeli na najbolji mogući način”.

Dinamo je protiv Fole igrao prije dvije godine u istoj fazi Lige prvaka, a tada je zagrebački tim prošao ukupnim rezultatom 6-0 u dvije utakmice. Nedavni derbi Dinama i Hajduka bio je dobro posjećen, a Krznar se nada da će i na utakmicu protiv Fole doći mnogo navijača: “Vjerujemo da će sutra također biti lijepa atmosfera, a mi ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat”, poručio je.