Juventus je pobijedio Chievo pa bio samo pola sata na vrhu tablice talijanskog prvenstva

Napoli je s 5-1 pobijedio Empoli

Juventus' midfielder from France Paul Pogba fights for the ball with Chievo's defender from Italy Dario Dainelli (R) during the Serie A football match between Chievo Verona and Juventus on January 31, 2016 at Bentegodi Stadium in Verona.  / AFP / GIUSEPPE CACACE
FOTO: AFP

Nogometaši Juventusa lako su došli do uvjerljive pobjede od 4-0 na gostovanju u Veroni kod Chieva, u prvoj utakmici nedjeljnog programa 22. kola talijanskog prvenstva.

Dvostruki strijelac za branitelje naslova bio je Alvaro Morata (6, 40), a po jedan pogodak postigli su Alex Sandro (61) i Pogba (67). U sastavu Juventusa nije bilo hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, koji će zbog ozljede izvan terena biti najmanje mjesec dana.

Juventus je ovom pobjedom privremeno zasjeo na vrh ljestvice s 48 bodova, ispred Napolija koji ima 47 bodova i utakmicu manje. Treća Fiorentina i četvrti Inter imaju po 41 bod i također utakmicu manje u odnosu na Juventus.

U susretu koji je igran u kasnijem terminu nogometaši Napolija vratili su se na prvo mjesto ljestvice talijanskog prvenstva visokom 5-1 (2-1) pobjedom u 22. kolu na svom San Paolu protiv Empolija kojom su preskočili Juventus koji je na oko dva i pol sata preuzeo čelo 4-0 (2-0) pobjedom na gostovanju kod Chieva.

Napolitanci su do pobjede protiv Empolija stigli pogocima Higuaina (33), Insignea (37), Camporesea (52-ag) i Callejona (83, 88), dok je goste nakratko u vodstvo doveo Paredes (28). Napoli sada ima 50 bodova, dva više od drugog Juventusa koji je u ranijem terminu lako svladao Chievo.

Ivan Strinić novi je uspjeh Napolija odgledao s klupe, dok je Marko Livaja ostao na klupi poraženog Empolija.

Nikola Kalinić igrao je od 56. minute za trećeplasiranu Fiorentinu koja je na gostovanju kod Genoe odigrala 0-0, pa sada za Napolijem zaostaje osam, a za Juventusom šest bodova.

Od 20.45 sati u derbiju kola sastaju se Milan i Inter.