Juventus je ovim porazom protiv Rome ostvario najgori ulazak u ligaški dio sezone u svojoj povijesti

Mario Mandžukić nastupio je za Juventus u uvodne 62. minute utakmice

Juventus' forward from Croatia Mario Mandzukic (L) fights for the ball with Roma's midfielder from Italy Daniele De Rossi during the Italian Serie A football match AS Roma vs Juventus on August 30, 2015 at the Olympic stadium in Rome.     AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

Nogometaši Rome svladali su Juventus 2-1 u derbi-utakmici 2. kola talijanskog nogometnog prvenstva, nanijevši pritom branitelju naslova i drugi poraz u sezoni. A takvo što povijest talijanskog nogometa ne pamti dulje vrijeme.

Mario Mandžukić nastupio je za poraženu momčad u početnoj postavi, a iz igre je izašao u 62. minuti, samo koju sekundu nakon što je Miralem Pjanić sjajno pogodio iz slobodnog udarca za 1-0. Prednost je za domaćina na Olimpijskom stadionu povećao Edin Džeko u 79., da bi Paulo Dybala u 87. pogodio za konačnih 2-1.

Utakmica je većim dijelom prolazila u dominaciji domaće momčadi, i prije no što je iz igre isključen Patrice Evra u 78. minuti, pa ne čude neki od sljedećih podataka:

1. Nikad slabiji početak Juventusa

Juventus u svojoj povijesti do sada nije izgubio uvodne dvije utakmice u Seriji A.

2. Prvaci obično ovako ne startaju

Juventus' goalkeeper from Italy Gianluigi Buffon makes a save during the Italian Serie A football match AS Roma vs Juventus on August 30, 2015 at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

Bologna je u sezoni 1941/42, a u nju je krenula kao branitelj naslova, vezala dva poraza. Nitko to do Juventusa nije ponovio.

3. Dva vezana poraza nakon četiri godine

Po prvi puta od ožujka 2011. godine Juventus je vezao dva ligaška poraza. Nanijeli su ih torinskoj momčadi tada Bologna i Milan, a sada Udinese i Roma.

4. Slabi napadi gostiju

Poraz i ne čudi previše kada se zna da baš i nisu prijetili golu domaćina. U prvome poluvremenu samo su jednom puknuli u smjeru gola, a to im se posljednji puta dogodilo u sezoni 2004/05.

5. Miralem Pjanić

U nedjelju je zabio svoj osmi ligaški gol iz slobodnog udarca od sezone 2011/12. Više od njega na takav su način zabijali samo Pirlo (12) i Lodi (9). Ovo mu je bio i prvi pogodak na Olimpijskom stadionu u Seriji A od travnja i utakmice protiv Napolija.

6. Edin Džeko

Da će biti pojačanje znalo se i prije no što je obukao dres. Roma je ove sezone zabila tri gola, jednog preko njega, a jednog preko njegove asistencije.