Spezia (s petoricom Hrvata) izbacila Romu iz Talijanskog kupa. Ispala i Fiorentina

Roma već sedam uzastopnih utakmica ne zna za pobjedu

Roma's forward from Bosnia-Herzegovina Edin Dzeko reacts during the UEFA Champions League football match AS Roma vs Bate Borisov on December 9, 2015 at the Olympic Stadium in Rome. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / AFP / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

Nogometaši talijanskog drugoligaša Spezije plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca (rezultatom 4-2) iz natjecanja izbacili Romu u utakmici igranoj na Olimpijskom stadionu.

Osnovnih 90, potom i dodatnih 30 minuta utakmice nisu ponudili golove, a u seriji udaraca s bijele točke Romini igrači, točnije reprezentativni dvojac Bosne i Hercegovine, u potpunosti su zakazali. Loptu je iznad vratnice u prvoj seriji poslao Miralem Pjanić da bi na jednak način svoj udarac loše iskoristio i Edin Džeko. Ovo je bila sedma uzastopna utakmica Rominih nogometaša bez pobjede, a krizu im je dodatno produbila jedanaesta momčad ljestvice Serie B.

Za Speziju, koja će u sljedećem krugu natjecanja igrati protiv vodeće momčadi trećeg razreda talijanskog nogometa Alessandrije, nastupila su petorica od osmorice Hrvata koliko ih je bilo u zapisniku. Na klupi su ostali Miloš. Ćorić i Sluga, dok su svoj obol prolasku momčadi dali Martić, Šitum, Čanađija, Brezovec (do 66.) i Mišić (do 78.).

https://www.youtube.com/watch?v=d6oGY_bJXwE

Svoj dvoboj odigrali su i Fiorentina i Carpi, a slavila je u Firenci gostujuća momčad 1-0 ovim pogotkom Antonija Di Gaudija:

https://vine.co/v/imHHQex2gwO

Za Fiorentinu su nastupili Nikola Kalinić, Milan Badelj (žuti karton) i Ante Rebić (do 46. minute). Badelj je na samom kraju prvog poluvremena udarcem iz daljine uzdrmao okvir gola.