Čini se da bi Mario Mandžukić u petak mogao potpisati za Juventus

Juventus će u pregovore s Atleticom ući s ponudom od 15 milijuna eura

Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic reacts duirng a training session on the eve of the UEFA Champions League first-leg, round of 16 football match Bayer 04 Leverkusen vs Club Atletico de Madrid in Leverkusen, western Germany on Febriary 24, 2015.    AFP PHOTO /  PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Glavni izvršni direktor nogometnog kluba Juventus, Giuseppe Marotta, otputovat će u petak u Madrid gdje je dogovorio sastanak u Atleticu s čijim će čelnim ljudima pokušati dogovoriti transfer hrvatskog reprezentativnog napadača Marija Mandžukića, javljaju izvori iz Italije.

Juventus je u potrazi za napadačem već neko vrijeme, a posebice od kada se sve izglednijim čini da klub, i to u smjeru domovine i Boca Juniorsa, napušta argentinski strijelac Carlos Tevez, što je i najavio jedan od članova Uprave kluba Pavel Nedved:

“Vjerujem da je njegova želja povratak kući i čini se da je odluka donesena. Dao nam je mnogo od kada je došao u klub, a u ovoj sezoni niti u jednom trenutku nije se suzdržavao dati maksimum.”

Usmeni dogovor postignut

Iako posljednjih dana stižu oprečne vijesti o Mandžukićevoj budućnosti očito je da Atletico ipak iskazuje spremnost puštanja svog igrača kojeg je lani ugovorno vezao do 2018. godine.

Također, već se danima piše i o usmenom dogovoru kojeg je hrvatski reprezentativac navodno sklopio s torinskim klubom, pa odlazak Marotte u Madrid treba shvatiti službenim početkom pregovora dvaju klubova.

Pregovori kreću s 15 milijuna eura

Uostalom, sam Marotta je označio Mandžukića prvim favoritom u slučaju Tevezova odlaska:

“Pronašli smo zamjenu ukoliko Tevez ode. Ime tog igrača je Mandžukić. Imamo pozitivne naznake o njegovom transferu.”

https://www.youtube.com/watch?v=_zk8N5Ikd1w

Navodno će za strijelca 20 golova u 42 utakmice prošle sezone Juventus Atleticu ponuditi početni iznos u visini od 15 milijuna eura. Na prvu on djeluje prenisko budući da je Atletico prije samo godinu dana za njega Bayernu platio sedam milijuna više i nema sumnje da će se u nadolazećim danima ta cijena (nekoliko puta) korigirati.