Juventusov kapetan odnedavno je i vlasnik klupskog rekorda (kojeg je držao Del Piero)

Nikada nitko nije sakupio više minuta u Juventusovom dresu od Buffona

Juventus' goalkeeper from Italy Gianluigi Buffon makes a save during the Italian Serie A football match AS Roma vs Juventus on August 30, 2015 at the Olympic stadium in Rome.    AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
FOTO: AFP

Pouzdani vratar Juventusove nogometne momčadi i prva opcija za čuvanje gola u reprezentativnoj vrsti Italije Gianluigi Buffon odnedavno je klupski rekorder po broju odigranih minuta.

Kapetan Italije skinuo je s trona Alessandra Del Piera koji je do prošloga tjedna i Juventusovog ogleda s Borussijom Mönchengladbach bio vodeći u poretku po broju odigranih minuta za najjači torinski nogometni klub (48.794). Odigrao je ukupno 547 utakmica u Juveovom dresu, 158 manje u usporedbi s dojučerašnjim rekorderom. Iako ponosan na postignuto, 37-godišnji Buffon kaže da mu je cilj prebaciti 50.000 minuta i čuvati Juventusov gol još godinama.

Stimuliran izazovima

https://www.youtube.com/watch?v=kl7-08paRy8

“Iznimno se ponosim rekordom, ali i smatram da još mogu puno dati. Jedan od ciljeva jest igrati i nakon 2018. godine jer u nogometu i dalje uživam. I to u svakoj utakmici. Kada ste mladi prema naprijed vas tjera strast koju osjećate za igrom, a kako sazrijevate počinjete shvaćati da vas stimuliraju izazovi”, kaže Buffon koji bi trebao nastupiti na Europskom prvenstvu sljedeće godine u Francuskoj.

Posluže li ga forma i zdravlje, nada se biti sudionikom Mundijala u Rusiji 2018. Za reprezentaciju je već sakupio rekordna 152 nastupa.