Kadetska reprezentacija vratila se sa SP-a, izbornik Bašić kaže kako se nadao da će njegovi dečki igrati u finalu

Ovo je povijesni rezultat mlađih selekcija, rekao je Darijo Bašić

03.11.2015., Zagreb - Dolazak nogometne kadetske reprezentacije sa SP-a u Cileu.
Photo:
FOTO: PIXSELL

Hrvatska kadetska nogometna reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva u Čileu, gdje je ispala u četvrtfinalu. Tamo je mlade hrvatske reprezentativce izbacio Mali, no svejedno su nogometaši Darija Bašića ostvarili povijesni uspjeh.

Iako, raspoloženje nije idealno jer momčad smatra da je mogla ostvariti više. “Istina, nakon Malija bilo je malo razočaranje, nekako smo očekivali veći rezultat. Sportski smo se nadali kako ćemo doći do finala, ali i da smo stigli tamo pa izgubili opet bi bili tužni. Opet, da nam je netko ponudio ovakav rezultat objeručke bi ga prihvatili. Ponosni smo na naš uspjeh, uostalom ovo je povijesni rezultat mlađih selekcija”, prenosi Goal Bašićevu izjavu nakon dolaska iz Čilea.

Nakon dolaska s natjecanja aktualno je pitanje Bašićeve budućnosti u nacionalnoj vrsti. “I dalje ostajem u kadru U-17 reprezentacije , ali sam otvoren za sve opcije. O mojoj će sudbini odlučivati ljudi koji su me i instalirali na ovu poziciju”, rekao je.

Šemper je spreman na sve

Svoja razmišljanja podijelio je i ponajbolji nogometaš kadetske reprezentacije Josip Brekalo koji je rekao: “Baš smo sretni i ponosni, zahvaljujem se svim navijačima koji su nas bodrili proteklih dana. Ne brinite, nitko od nas neće poletjeti, svjesni smo da nas čeka još puno truda i rada kako bi postali pravi igrači. Drago mi je što smo navijačima pružili nekakvo zadovoljstvo , znamo da nas je u Hrvatskoj gledalo mnogo ljudi. Svima nam je žao što nismo prošli dalje, ali svi smo dali sve od sebe”.

Također, na vratima Hrvatske briljirao je Adrian Šemper, kojemu se predviđa da će uskoro biti `jedinica` Modrih. “Haha, ja sam spreman za sve. Ne bojim se ničega, prihvatit ću svaku odluku kluba. Kakva god ona bila. Ali, naravno, da vjerujem u sebe”, završio je.