Rakitić kaže da bi plasman na Euro voljeli slaviti s navijačima (i još tri poruke naših reprezentativaca)

U zahvalama nije zaboravljen ni bivši izbornik Niko Kovač

Ivan Rakitić
FOTO: PIXSELL

Nakon pobjede nad Maltom u utorak i osiguravanja izavnog plasmana na Euro, u hrvatskoj reprezentaciji vladalo je opće oduševljenje, a u nastavku teksta izdvajamo nekoliko najvažnijih izjava nogometaša Vatrenih.

1. `Sjajan rezultat i u Francuskoj`

Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić istaknuo je da je njegova momčad ostvarila veliki uspjeh, ali da značajan rezultat želi ostvariti i na velikom natjecanju, Europskom prvenstvu sljedeće godine.

“Nismo bili na nekoj posebnoj razini, ali smo pobijedili, i hvala Talijanima što su dobili Norvežane. Mislim da smo odlično odradili sveukupni ciklus, osim rujna, kada je bio početak sezone. Znali smo da će biti teško i na Malti, danas svatko igra nogomet. Izbornik je rekao da ćemo sigurno ići na EP ako pobijedimo u svojoj utakmici, i tako je i ispalo. Svi smo sretni i zadovoljni, napokon da se i nama poklope drugi rezultati”, prenosi njegovu izjavu stranica HNS-a. Subašić se za kraj osvrnuo i na navijače koji nisu mogli biti na Malti. “Nama navijači trebaju, nadam se da će biti vremena proslaviti s njima. Napravili smo sjajan rezultat, ali treba se pripremiti i napraviti ga i u Francuskoj”, prenosi njegovu izjavu stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

2. `Pogledajte tko ostaje kod kuće`

Savez prenosi i izjavu kapetana Darija Srne koji također nije skrivao oduševljenje. “Osjećaj je prekrasan, pogotovo nakon ove negativne atmosfere koja je krenula poslije Azerbajdžana i Norveške. Danas su hrvatski reprezentativci heroji jer su sve to prebrodili, izašli još jači i odveli Hrvatsku na EP. Najvažnije je da se u Francuskoj čuje naša himna”, rekao je. Istaknuo je da se radi o ogromnom uspjehu, pogotovo kad se uzme u obzir da se mnogo veće države nisu uspjele kvalificirati. “Zahvalio bih se i bivšem izborniku Kovaču i njegovom stožeru, kao i današnjem izborniku, oni su imali velike zasluge što je Hrvatska na EP-u. To je bio primarni cilj te možemo biti sretni i zadovoljni. Sad je vrijeme za slavlje, pao nam je veliki teret s leđa. Hvala i našim obiteljima i vjernim navijačima. Ovo je veliki uspjeh, Hrvatska je mala zemlja i moramo se držati zajedno. Pogledajte kakve su velesile ostale kod kuće”, rekao je hrvatski kapetan.

3. `Htjeli bismo slaviti s navijačima`

Vezni igrač Barcelone Ivan Rakitić za stranicu nacionalnog nogometnog saveza zahvalio je svima koji su bili uključeni u ovaj veliki uspjeh i pozvao na jedinstvo s navijačima. “Veliko je to slavlje i veliko zadovoljstvo. Napokon se isplatio sav ovaj rad. Želio bih zahvaliti svima koji su uvijek bili uz nas, kao i bivšem izborniku Niki Kovaču. Moramo se dobro pripremiti jer nas čeka jako lijep turnir. “Voljeli bismo podijeliti ovo slavlje sa svojim navijačima, da budemo jedno, jedna velika snaga i moć. Na tome ćemo raditi, da oni osjete koliko ulažemo u reprezentaciju, da se do kraja bacamo na glavu. I na Malti smo dali sve od sebe”, rekao je.

4. `Nadam se da je ovo prekretnica`

Izjavu za HNS dao je i branič Domagoj Vida nada se da je ovaj uspjeh početak novog i vedrijeg razdoblja oko hrvatske reprezentacije. “Najvažnije je da smo pobijedili i da smo u Francuskoj. Nakon svih nedaća, dobrih i loših utakmica, uspjeli smo se kvalificirati. Čestitam suigračima, izborniku, kao i navijačima koji su cijelo vrijeme bili uz nas. Nadam se da je ovo prekretnica i da idemo zajedno na EP napraviti što bolji rezultat”, rekao je i otkrio da on i suigrači nisu mogli ne razmišljati o raspletu druge utakmice, one između Norveške i Italije,koja je odlučivala o plasmanu na Euro. “Dio glave bio je u Italiji. Dobro da smo zabili gol i držali kontrolu, ali nije nam bilo svejedno kada smo na poluvremenu čuli da Norveška vodi. To se odrazilo na našu igru u drugom dijelu, no kada smo čuli da je Italija izjednačila i povela, glave su se opustile i bilo nam je svima lakše”, otkrio je.