Kako je Chelseajev promašaj postao najbolji asistent u Europi

U utorak u 20.45 sati Mancheaster City gostuje kod vodeće momčadi prvenstva

FOTO: AFP

Kada je trećeplasirana momčad Engleske na ljeto izdvojila 75 milijuna eura za Kevina De Bruynea (24), i to samo dvije sezone nakon što je u Chelseaju proglašen promašajem, dio navijača i nogometne javnosti bilo je skeptično prema ovom potezu. No, De Bruyne je izvrsnim igrama pokazao da se svaki uloženi euro isplatio. A i nije bila prevelika kocka dovesti ga jer je nakon odlaska iz Chelseaja u Wolfsburg za 25 miljuna eura dokazao koliko je Jose Mourinho pogriješio što mu nije iskazao povjerenje.

Rekordi ga prate

Belgijski nogometaš upisao je 29 prvenstvenih asistencija od početka prošle sezone (2014.-2015.), što ga stavlja na prvo mjesto kada je u pitanju pet najboljih europskih liga. S dva dodavanja za gol tijekom utakmice protiv protiv Sunderlanda (4-1) na Boxing Day, došao je na brojku od osam asistencija u Premier ligi. Ispred njega je samo Arsenalov Mesut Özil s 15.

Ovaj Belgijac bio je glavni razlog što je Wolfsburg lani došao do drugog mjesta u prvenstvu. Namjestio je suigračima 21 gol što je ujedno i rekord Bundeslige.

Povratak u Englesku

Dolaskom, ili bolje rečeno povratkom u Englesku ovog ljeta veznjak je zadržao dobru formu i sposobnost stvaranje prilika suigračima što potvrđuje i daljnja statistika.

Novu priliku za popunjavanje ovih staističkih polja i imat će u utorak u 20.45 sati kada Mancheaster City gostuje kod vodeće momčadi prvenstva, Leicestera.