U Engleskoj su se igrale utakmice Liga kupa, a posebno su se istaknuli De Bruyne i Evertonov dvojac

Manchester City je na svom stadionu svladao Hull s uvjerljivih 4-1

FOTO: AFP

Sva tri dvoboja engleskih premijerligaša s drugoligašima u četvrtfinalu Liga kupa završili su pobjedama favorita i plasmanom u polufinale Manchester Cityja, Evertona i Stokea.

Manchester City je na svom stadionu svladao Hull s uvjerljivih 4-1 zahvaljujući pogocima Bonyja u prvom te Iheanachoe i dvostrukog strijelca Kevina de Bruynea u drugom poluvremenu, dok je jedini strijelac za goste bio Robertson.

I Stoke je kao domaćin svladao Sheffield Wednesday, a strijelci za 2-0 bili su Afellay i Bardsley. Jedini je od prvoligaša gostovao Everton, ali je momčad iz Liverpoola već nakon 28 minuta vodila 2-0 protiv domaćeg Middlesbrougha.

Deulofeu i Lukaku

Najzaslužniji za sve bolju formu tog kluba su Gerard Deulofeu i Romel Lukaku. Španjolac je u srijedu navečer zabio sedmi uzastopni gol za klub i reprezentaciju (U 21). Njegov pogodak bio je prvi koji je Middlesbrough primio nakon 600 minuta u svim natjecanjima.

Poslije toga asistirao je Belgijcu za novi gol. Lukaku je tako došao do 13. gola ove sezone u svim natjecanjima, a sedam od njih namjestio mu je upravo Deulofeu.

U srijedu je na rasporedu posljednja četvrtfinalna utakmica u kojoj se sastaju premierligaši Southampton i Liverpool. Polufinalni dvoboji bit će igrani u siječnju sljedeće godine, a finale na Wembleyju zakazano je za 28. veljače.