Kalinićev agent kaže da nitko nije očekivao njegov tako jak ulazak u sezonu

Kalinić se brzo prilagodio na novo okruženje i nove izazove

Fiorentina's Croatian forward Nikola Kalinic celebrates after scoring a goal during the Serie A football match between Inter Milan and Fiorentina at the San Siro Stadium in Milan on September 27, 2015 . AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FOTO: AFP

Da Nikola Kalinić proživljava san u Fiorentininom dresu tvrdi agent hrvatskog nogometnog reprezentativca Tomislav Erceg, a prenose talijanski izvori.

“Vrlo je sretan, a njime su zadovoljni i njegovi suigrači. Nitko nije očekivao njegov tako jak ulazak u sezonu, a vjerujem da takav nije očekivao niti on sam. Promjena zemlje, lige, kluba i jezika sa sobom donose poteškoće, no Nikola se jako brzo prilagodio”, tvrdi Erceg i dodaje:

“Zadovoljan je time što je zabio četiri gola u otvarajućih sedam utakmica Serije A. U Firenci živi svoj san.”

Daleko je naslov prvaka

Spomenuta četiri gola Kalinić je postigao u dvije utakmice. Svoj premijerni gol u talijanskom prvenstvu zabio je u petome kolu Bologni, a odmah u sljedećoj ligaškoj utakmici počastio je Inter hat-trickom uz asistenciju u 4-1 pobjedi.

https://www.youtube.com/watch?v=9JpyvJXiQvc

Zahvaljujući i njemu Fiorentina je trenutačno vodeća momčad prvenstva s dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter (18-16) pred osmo ligaško kolo u kojem će na noge Napoliju. Vrh ljestvice, usput, nešto je čemu Fiorentinini navijači nisu svjedočili od 1999. godine.

“Čujem da se priča o naslovu prvaka. Mislim da bi navijači ipak trebali smanjiti očekivanja. Natjecanje je dugo, a sama pozicija ljestvice koja vodi u Ligu prvaka bila bi veliki uspjeh za Nikolu i klub”, zaključio je Erceg.