Kandidata za Halilovićevo dovođenje ima, a Sporting je novi među njima

Sporting Gijon i Alen Halilović mogli bi biti opcija kojom bi profitirali svi

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Sve se izglednijim čini da Alen Halilović niti u nadolazećoj sezoni neće biti u uskim kombinacijama trenera Barcelonine prve momčadi Luisa Enriquea i sve se pritom češće spominju klubovi u kojima će karijeru nastaviti na posudbi.

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije ugovorno je vezan za trenutačno najjači španjolski klub do kraja lipnja 2019. godine, ali, čini se da je pred njim još jedna sezona u kojoj neće konkurirati za nastupe u njenoj momčadi. Povratak u Barcelonu B u kojoj je igrao u prošloj sezoni nije opcija, u klubu su svjesni da Halilović mora igrački napredovati a uvjeti treće španjolske lige sigurno nisu pravo mjesto za to.

Samo Španjolska

Nakon što su se odlučili Halilovića dati na ‘kaljenje’, u Barceloni su odbacili mogućnost da se to napravi izvan Španjolske. Samim time, eliminirali su West Ham, Everton i ostale zainteresirane, a dali za pravo španjolskim klubovima krenuti po njega.

I ranije se spominjala Sevilla, klub u kojem je Ivan Rakitić prije dolaska u Barcelonu imao kapetansku ulogu i kojega preporuča mlađem suigraču. Pojavile su se potom i informacije prema koje su razdvajale igrača i andaluzijski klub i ta je priča trenutačno nedefinirana.

Kandidata, ipak, ima. Sporting Gijon i Halilović mogli bi biti realna opcija, a najavljuju je španjolski mediji. Hrvat bi ondje pod vodstvom Abelarda Fernandeza imao minutažu, a Sporting bi dobio igrača koji definitivno zna i može povući. Uz stasanje i iskustvo, mogao bi se prometnuti u pravo pojačanje.