Ne zna se gdje će Halilović nastaviti karijeru, a njegov vršnjak iz Barce je upravo potpisao za Aston Villu

Traoreov transfer je vrijedan (barem) deset milijuna eura

FOTO: AFP

Španjolski prvak Barcelona je na svojim službenim stranicama upravo objavila da je prodala 19-godišnjeg Španjolca Adamu Traorea engleskoj Aston villi za deset miluijuna eura. Vrijednost transfera još može rasti za dva milijuna ovisno o bonusima. Barcelona također ima mogućnost otkupiti Traoreov ugovor u prve tri godine i vratiti ga u svoje redove.

Traore je prošle sezone većinom igrao za Barceloninu B momčad te u 37 nastupa postigao tri pogotka. Zabilježio je i dva nastupa za prvu momčad u španjolskom kupu postigavši svoj prvijenac u prosincu prošle godine.

Nakon objave ovog transfera još je zanimljivija situacija oko situacije hrvatskog reprezentativca Alena Halilovića. Podsjetimo, jučer smo pisali da su njega mediji preselili u mnogo klubova iz redova Barcelone B. U kojem će, pak, nastaviti karijeru u nadolazećoj sezoni još se uvijek ne zna, no pojavio se novi potencijalni poslodavac.

Veznjak katalonske momčadi i hrvatske nogometne reprezentacije ne prestaje privlačiti pažnju medija koji prate njegovu budućnost. Smještali su ga oni u englesku Premierligu (West Ham, Everton), selili po Španjolskoj (Sporting, Celta, Sevilla) i pronašli mu sigurno odredište u redovima momčadi HSV-a, no ta je priča u četvrtak završila nakon što se Bundesligaš odlučio povući iz utrke.

Svoju su objavu stavili na Twitter-profil pri čemu su objasnili da ne mogu ispoštovati uvjete koje traži Halilovićev aktualni klub i garantirati mu minutažu u utakmicama te stoga odustaju od njegove posudbe.

No, sada se pojavila i opcija prema kojoj bi Halilović mogao svoj dom pronaći u Dortmundu, u sastavu Borussije.

Barcelona je, pisalo se, čvrsta u stavu da Halilovića ne pusti iz Španjolske gdje bi im bio blizu vidnoga polja i u kojoj bi se pod njihovim pogledima nastavio razvijati u potencijalnog člana udarne Barcelonine momčadi. Sada španjolski mediji pišu da taj stav kluba nije tako krut i da bi Halilović mogao u Bundesligu, ali samo kao igrač na posudbi. Prodaja Halilovića i dalje nije opcija za osvajače Lige prvaka.


Ovdje možete pogledati Adamine najbolje poteze u prošloj sezoni.

A ovdje Halilovićeve pa procijenite tko je bolji.

https://www.youtube.com/watch?v=nNwYkX11Bvw