Ćorić u Parizu izbacio Verdasca i izborio meč s trećim igračem svijeta

Hrvatski tenisač do sada ima poraz i pobjedu protiv favoriziranog Britanca

NEW YORK, NY - AUGUST 31: Borna Coric of Croatia reacts after a point to Rafael Nadal of Spain during their Men's Singles First Round match on Day One of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 31, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.
FOTO: AFP

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je u 1. kolu jakog turnira u Pariz-Barcyu Španjolca Fernanda Verdasca s 6-4, 6-4, te će u 2. kolu igrati s Britancem Andyjem Murrayem.

Ćorić je u pariškom Bercyu prekinuo niz od tri poraza u prvim kolima turnira, nadigravši u dva seta 13 godina starijeg Verdasca, koji je odmah mjesto ispod njega (47) na ATP ljestvici. U oba seta Ćorić je imao sjajnu završnicu, kod 5-4 u prvom setu je napravio prvi “break”, da bi u drugom setu svoj servis izgubio u prvom gemu i “ganjao” je Španjolca sve do osmog gema, kada je Zagrepčanin uspio izjednačiti na 4-4. U završnici je Ćorić odigrao briljantno i s još jednim oduzimanjem servisa došao do konačno pobjede.

Pobjeda i poraz

U 2. kolu Ćorić ide na trećeg igrača svijeta Murraya s kojim ima skor 1-1. Škot je slavio na Davis Cup dvoboju u Umagu 2013. godine, a ove godine je Ćorić uzvratio pobjedom u Dubaiju s 6-1, 6-3. U Parizu u srijedu svoj nastup započinje i Marin Ćilić koji se sastaje s Bugarinom Grigorom Dimitrovim.