Katalinić tvrdi da Čačić nema niti izbliza dobar srednji red kao što je bio Ćirin

Za reprezentaciju su tada igrali Boban, Asanović i Prosinečki

22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija. Slavlje Hrvatske nakon rezultata 2:0. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u nekoliko je navrata ponovio kako njegova momčad može biti jednako uspješna kao ona koju je Ćiro Blažević vodio 1998. godine kada su osvojili treće mejsto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Kao najveći argument u prilog toj tvrdnji nogometni stručnjaci ističu činjenicu da je vezni red stastavljen od igrača Real Madrida i Barcelone.

Međutim, bivši trener Hajduk i član Blaževićevog stručnog stožera 1998. godine Ivan Katalinić smatra da je vezni red u kojem su Luka Modrić, Mateo Kovačić i Ivan Rakitić lošiji od onog kojeg su činili Zvonimir Boban, Aljoša Asanović i Robert Prosinečki.

Nema uspjeha bez genijalaca

“Nogomet se promijenio, danas se traže i neke druge stvari, ali da budem do kraja iskren, mislim da Čačić nema ni izbliza tako dobar srednji red kao što su to bili Boban, Asanović i Prosinečki. A velikih reprezentacija i velikih pobjednika nema ako nemaš genijalce u vezi. Naravno, treba tu dodati i mjesto vratara i centarfora. Tu su Vatreni bili fantastični”, rekao je Katalinić za Večernji list. Dodao je i kako bi se Čačić mogao naći u problemu jer igrači igraju u najjačim klubovima Europe.

Ivan Katalinić
Ivan Katalinić PIXSELL/PIXSELL

“Imamo igrače u najvećim klubovima koji će prema svim procjenama otići do kraja u Ligi prvaka. Treba vidjeti koliko će biti iscrpljeni, kako će biti s ozljedama. Jer, ako netko od ključnih igrača ne bude spreman, cijela priča o Euru može brzo otići k vragu”, poručio je Katalinić.