Kek ne želi na klupu Hrvatske. Kaže da reprezentacija nije nečija prćija

'Velika mi je čast da me kao Slovenca spominju na izborničkoj funkciji'

18.04.2015., Gradski stadion Poljud, Split – MAXtv 1. HNL, 29. kolo, HNK Hajduk – HNK Rijeka. Trener Rijeke Matjaz Kek. Photo: /
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Slovenski stručnjak Matjaž Kek izjavio je u razgovoru za Radio Rijeku kako nije među kandidatima za novog izbornika hrvatske reprezentacije. Naime, otkako je Niko Kovač dobio otkaz danima se priča o potencijalnim kandidatima, a neki su spominjali i trenera Rijeke kao jednog od njih.

“S Rijekom imam ugovor do 2017. godine, niti ne pomišljam na bilo koju drugu funkciju. Velika mi je čast da me kao Slovenca spominju na izborničkoj funkciji. S druge strane, žao mi je svakog kolege koji izgubi posao. Bio sam u toj situaciji sa Slovenijom i znam kako je Niki Kovaču”, izjavio je Kek te je nadodao kako Hravtskoj sada treba ejdna pozitivna energija.

Jozakovi kandidati

“Svi će dobiti ako se Hrvatska plasira na veliko natjecanje. A sad, jesi li Dalmatinac, ili od Mamića, stranac… Ljudi iz saveza imaju veliku odgovornost, najlakše je nekoga smijeniti, a koga ćemo sada postaviti? Nije to zaje…, nečija prćija, to je ozbiljan posao. Igrači su to koji igraju u najvećim klubovima, mora se znati tko što radi, za što je tko odgovoran. Nije problem u jednoj ili dvije osobe, to je problem gdje treba reći istinu. Svi se sad javljaju i reklamiraju”, poručio je Kek.

Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak potvrdio je za Goal da je razgovarao s dva kandidata u inozemstvu i dva u Hrvatskoj te da će razgovarati s još dva domaća kandidata.. Također, potvrdio je i da je jedan od kandidata s kojim je razgovarao stranac.