Kekova Rijeka pokazala da ima recept za splitske klubove, nakon Hajduka, slavila i protiv Splita

Pobjedu Rijeci donio je Balaj (74.) koji je dvije minute kasnije isključen

02.03.2016., stadion Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 25. kolo, RNK Split - HNK Rijeka. Mario Gavranovic. 
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U susretu 25. kola Prve HNL Rijeka je na gostovanju pobijedila Split 2:1 i približila vodećem Dinamu na dva boda zaostatka, no ‘modri’ imaju i utakmicu manje. U četvrtak ih očekuje gostovanje u Puli protiv Istre 1961.

Prvu utakmicu 25. kola odigrali su u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Inter, a pobjedu 2:1 su odnijeli gosti.

Rijeka je povela u 32. minuti golom Marija Gavranovića. Florentin Matei je iz prekida ubacio, a Gavranović glavom matirao Danijela Zagorca.

Splićani nisu iskoristili jedanaesterac

Domaćin je mogao izjednačiti u 44. minuti iz jedanaesterca, no Vargić je sjajno pročitao stranu i obranio Bagarićev udarac. Bio je to nepravedno dosuđen jedanaesterac suca Dalibora Mlakara, jer je igrač Rijeke Leonard Žuta prsima udario loptu u 16-ercu.

Ipak, Split je u nastavku akcije nakon kornera izjednačio, a strijelac je bio Amir Rrahmani.

Balaj donio pobjedu i zaradio isključenje

Gosti su u 74. minuti došli do novog vodstva golom Bekima Balaja, no napadač Rijeke je samo dvije minute kasnije isključen zbog drugog žutog kartona. U nastavku susreta Split je pokušao iskoristiti igrača više, no gosti su se obranili.

Kek: Kaže se u Rijeci ‘sami protiv svih

Nakon utakmice trener Rijeke Matjaž Kek nije želio komentirati suđenje.

“Brojke su interesantne. Ako krenem komentirati dva žuta kartona Balaja, onda ću komentirati ono što ne smijem. U Rijeci se kaže: ‘sami protiv svih’, zato ću reći da čestitam svojim igračima na vrijednoj pobjedi, znao sam da će nam ovdje biti teško”, kazao je Kek zadovoljan igrom Gavranovića.

“On je doveden da radi razliku. Nije još potpuno spreman, ali je pozitivan i karakteran igrač, a o njegovim kvalitetama ne treba trošiti riječi.”

Sablić žali za bodom

Trener Splita Goran Sablić je kazao:

“Većim dijelom smo se dobro nosili s Riječanima, no bilo je igrača koji nisu bili u optimalnom izdanju. Rijeku je teško probiti, čak i s igračem više. Ne bi bilo nezasluženo da smo uzeli bod.”