KHL je Medveščakovog golmana proglasio najboljim u prošlome tjednu

Duže od 96 minuta Taylor nije primio pogodak u proteklih sedam dana

28.10.2015., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 27. kolo, KHL Medvescak Zagreb - HC Ak Bars. Mikhail Varnakov, Danny Taylor.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Medveščakovog vratara Dannyja Taylora Kontinentalna hokejska liga (KHL) proglasila je najboljim vratarom natjecanja u prošlome tjednu. Zaslužio je Taylor to priznanje nakon što je kroz dvije utakmice i 120 minuta u njima 96 minuta i 42 sekunde mrežu očuvao netaknutom.

U proteklih sedam dana Medveščak je odigrao dvije utakmice i pritom upisao dvije pobjede a Taylor je u njima bio suočen s 53 udarca prema svojim vratima. Uz uspješnost u obranama koji je iznosio visokih 98.18 posto obranio ih je 52.

‘Zasluga cijele momčadi’

“Velika mi je čast biti izabran za vratara tjedna, iako zasluge prije svega idu dečkima ispred mene. U trenucima tu je i sreća pomogla da se zadrže te visoke brojke, no prije svega cijela momčad ih je odličnom igrom omogućila i na tom sam im zahvalan”, rekao je Taylor koji je stigao u Medveščak ove sezone, a dosad je uz prosječnih 93.6% obrana u 20 susreta tri puta ostao čiste mreže.

U ostalim kategorijama titulu najboljeg braniča ponio je Renat Mamašev (HK Soči), najboljeg napadača Ilja Kovaljčuk (SKA), a rookija Pavel Porjadin (Neftehimik).