Kim Jong-un pozvao mlade nogometaše Osijeka na turnir u Sjevernu Koreju

Svi znamo o kojoj je državi riječ, tako da je to vrlo zanimljiv poziv, kažu iz NK Osijeka

This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on December 6, 2014 shows North Korean leader Kim Jong-Un inspecting the May 9 Catfish Farm at an undisclosed location in North Korea.  REPUBLIC OF KOREA OUT     AFP PHOTO / KCNA via KNS     THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.     ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
FOTO: AFP

Starijim pionirima nogometnog kluba Osijek stigao je nedavno zanimljiv poziv na turnir – u Sjevernu Koreju. “Jedan od turnira koji je specifičan jer je s drugog kontinenta. Svi znamo o kojoj je državi riječ, tako da je to vrlo zanimljiv poziv”, rekao je Miroslav Žitnjak, voditelj škole nogometa NK Osijek, javlja Nova TV.

Osječani su dobili poziv kao jedina momčad iz Europe. “Znamo da smo poznata škola u Europi, a sada smo dobili potvrdu da je to i šire”, kaže trener Ronald Grnja. “To je samo jedan pokazatelj koliko ova škola radi. To bi bila jedna nagrada za ovu školu i mislim da bi se tamo predstavili u dobrom svjetlu”, kaže Filip Lišnić, kapetan tima. Troškovi puta su im plaćeni, ali rizik je velik. “Oni vole nogomet pa igrali u Koreji ili u Hrvatskoj, ja mislim da je isto”, kaže trener.