Klinsmann se prisjetio Otta Barića, kaže da je bio prokleto dobar trener

'Nakon svake utakmice u kojoj nisam zabio govorio je da treba još dva napadača.'

German forward Juergen Klinsmann (L) watches Croatian goalkeeper Drazen Ladic (R) deflecting a shot by German forward Oliver Bierhoff 04 July at Gerland stadium in Lyon, central France during the 1998 Soccer World Cup quarter-final match Germany vs Croatia. (ELECTRONIC IMAGE)   AFP PHOTO    PASCAL GEORGE
 / AFP / PASCAL GEORGE
FOTO: AFP

Jürgen Klinsmann, jedan od najboljih nogometnih napadača svih vremena, danas izbornik reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, sjetio se trenera od kojih je učio i koji su na njemu ostavili trag svojim idejama. Pritom je podvukao ime Otta Barića.

“Nikada nisam imao savršenog trenera, ali sam od svakoga učio. Čak i od onih kod kojih sam udario glavom u zid. Sjećam se Otta Barića, jugoslavenskog trenera koji me trenerirao u Stuttgartu. Nakon svake utakmice u kojoj nisam zabio govorio je ‘trebam još dvojicu napadača’. Bio sam još mlad i nisam mogao shvatiti zašto to govori i ‘pokopava’ me svaki puta kada ne postignem gol”, izjavio je Klinsmann u razgovoru za nogometni portal Goal i zaključio na tu temu:

Otto Barić
PIXSELL/PIXSELL

“Bio je to njegov način rada i bio je prokleto dobar trener. Tada to nisam shvaćao jer sam bio dijete. Puno kasnije imao sam i drugih grubih trenera, ali, osjetio sam da se mogu s time nositi jer sam se, kad mi je bilo 20 godina, nosio s tim čovjekom.”