Klub Mihaela Mikića plasirao se u četvrtfinale klupskog Svjetskog prvenstva

Japanci će u četvrtfinalu igrati protiv prvaka Afrike TP Mazembea

Auckland City FC midfielder Clayton Lewis (2nd L) congraturates Sanfrecce Hiroshima midfielder Takuya Marutani (L) after their FIFA Club World Cup football match in Yokohama on December 10, 2015.        AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA / AFP / TOSHIFUMI KITAMURA
FOTO: AFP

Nogometaši Sanfrecce Hiroshime svladali su u četvrtak Aukland City s 2-0 na stadionu u Yokohami te se plasirali u četvrtfinale klupskog Svjetskog prvenstva na kojem sudjeluju kontinentalni prvaci te prvak Japana.

Svojevrsni domaćini turnira u Yokohami, nacionalni prvaci iz Hiroshime, do pobjede nad prvakom Australije došao je pogocima Minagawe u 8. minuti i Shiotanija u 69. minuti.

Mikić bez minutaže

Član Hiroshime je i hrvatski nogometaš Mihael Mikić, ali on u ovoj utakmici nije ulazio u igru.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Hiroshima će u nedjelju, 13. prosinca, u Yokohami zaigrati u četvrtfinalu protiv prvaka Afrike TP Mazembea iz DR Konga. U drugom četvrtfinalu koje će biti odigrano istog dana, ali u Osaki, sastat će se prvak Azije kineski Guangzhou Evergrande i Club America iz Mexico Cityja, prvak Sjeverne i Srednje Amerike.

Pobjednik dvoboja Hiroshima – Mazembe će se suprotstaviti argentinskom River Plateu u polufinalu koje je na rasporedu u srijedu, 16. prosinca, u Osaki, dok će se dan poslije u Yokohami bolji iz dvoboja Guangzhou Evergrande – Club America u drugom polufinalu boriti protiv europskog prvaka Barcelone.

Finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju 20. prosinca u Yokohami.