Mikićev klub upravo je izborio polufinale klupskog SP-a, ako prođu mogli bi zaigrati s Barcelonom

U polufinalu klupskog SP-a igrat će Hiroshima - River Plate i Barcelona - Guangzhou

Japan's Sanfrecce Hiroshima forward Takuma Asano (R) celebrates after scoring a goal with midfielder Mihael Mikic (front L) during their Club World Cup quarter-final football match against Congolese side Mazembe in Osaka on December 13, 2015.     AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / AFP / KAZUHIRO NOGI
FOTO: AFP

Hiroshima Sanfrecce i Guangzhou Evergrande igrat će u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u Osaki. Japanski prvak za kojeg nastupa i bivši dinamovac Mihael Mikić je uvjerljivo pobijedio afričkog predstavnika, kongoanski TP Mazembe s 3:0.

Kinezi bolji od Meksikanaca

Japanci su na domaćem terenu poveli u 44. minuti pogotkom Shiotanija, u 56. je na 2:0 povisio Chiba. Konačnih 3:0 postavio je Asano na asistenciju Mihaela Mikića koji je u igri bio do 83. minute.

https://youtu.be/X53UOWDDAmo

Guangzhou Evergrande koji vodi bivši brazilski izbornik Luis Felipe Scolari preokrenuo je dvoboj protiv meksičke momčadi Club America s 2:1.

Oribe Peralta je doveo Meksikance u vodstvo u 55. minuti, ali igrači Guangzhoua zabili dvaput do kraja utakmice. U 80. minuti izjednačio je Zheng Long, da bi u 3. minuti sudačke nadoknade Paulinho zabio za pobjedu. Hiroshima će u polufinalu 16. prosinca igrati protiv argentiskog River Platea, dok će dan kasnije suparnik Guangzhoua biti Barcelona

https://youtu.be/MoofgmZalV0