Kobe Bryant nudi se izborniku za Olimpijske igre (iako je ranije izjavljivao da će u Rio samo kao gledatelj)

Dva dana nakon utakmice za zlato u Riju Bryant će napuniti 38 godina

LOS ANGELES, CA - JANUARY 13: Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers reacts as he runs off the court after missing his three point attempt to tie the score as time ran out in the game against the Miami Heat at Staples Center on January 13, 2015 in Los Angeles, California. The Heat won 78-75. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Stephen Dunn/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

U siječnju prošle godine Kobe Bryant je izjavio da mu nije namjera natjecati se na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. Danas, 22 mjeseca kasnije, nudi izjavu da bi nastup ondje bio ostvarenje najveće želje.

Mnogo se promijenilo u te nepune dvije godine. Vođa košarkaša LA Lakersa tada je tvrdio da će u Brazil stići u statusu navijača da bi gledao kako njegov tadašnji suigrač Pau Gasol sa španjolskom reprezentacijom osvaja još jedno srebro. Osvojio ih je Gasol 2008. i 2012. oba puta upisavši poraz upravo od Bryanta i suigrača iz reprezentacije SAD-a.

Oproštaj iz snova

Prilika za oproštaj od karijere na velikoj sportskom događaju i odlazak s (vrlo vjerojatno) trećom zlatnom olimpijskom medaljom bio bi oproštaj iz snova za peterostrukog NBA prvaka čija je karijera na zalasku, a igra momčadi koja je ne tako davno dominirala ligom daleko od borbe za prsten prvaka.

https://www.youtube.com/watch?v=nLuh8u6xJjY

Bryant trenutačno igra svoju dvadesetu NBA sezonu, moguće i posljednju, a popis dvanaestorice koja će u Rio sljedeće godine bit će objavljen u lipnju.

Savršenih 36-0

“Mislim da i dalje mogu unaprijediti momčad u smislu vodstva i obrane. I dalje sam sposoban obrambeno se sjajno kretati”, smatra Bryant koji je dres američke košarkaške reprezentacije oblačio kroz pet akcija i s kojom je u službenim utakmicama na omjeru pobjeda i poraza 36-0.

Bude li dio popisa igrača na kojem se očekuju i veterani LeBron James, Chris Paul i Carmelo Anthony, imat će priliku s njima postati dio tima s tri olimpijska zlata.

“Volio bih zaigrati, bilo bi to sjajno iskustvo”, zaključio je Bryant koji će dva dana nakon utakmice za košarkaško olimpijsko zlato napuniti 38 godina.