Komentatori HRT: ‘Loši smo’

No kazneni udarac kojim je Argentina povela, smatra i Mario Strahonja, dosuđen je nepravedno

Nakon što je završilo prvo poluvrijeme utakmice Argentina – Hrvatska, komentatori HRT-ove emisije Qatara kratko su kazali: “Argentina zasluženo vodi”.

Tomislav Ivković je detaljizirao: “Ušli smo loše. Preširoko stojimo, nema dupliranja, nema gustuće u našim redovima. Nemamo ništa od onoga što smo imali s Brazilom. Ni mirnu glavu, ni energiju. Danas nismo momčad. Argentinci imaju mirnoću, imaju sve. Sad će igrati na faulove. Ne vidi se srčanost kod naših, trude se ali nedovoljno”, kazao je. Kao našeg najboljeg igrača u prvom poluvremenu istaknuo je Matea Kovačića.

Pogrešno dosuđen penal

No, kad je riječ o kaznenom udarcu nakon kojeg je Argentina povela 1:0, Marijo Strahonja potvrđuje da je dosuđen nepravedno.

“Livaković desnom nogom nije udario igrača, spustio ju je puno prije sudara. A ovo je doista bio samo sudar. Vratar smije biti u toj putanji. Mogu shvatiti da je u tom trenutku sudac to možda to vidio kao kazneni udarac, ali nije bio. Livaković nije učinio ništa zbog čega je sudac ovo mogao dosuditi”, komentirao je.