Kovač tvrdi da bi vodio Olića na Euro (jer je to zaslužio), ali se Čačić ne slaže s njim

Napadač dobija sve manju minutažu u HSV-u pa na zimu želi promijeniti klub

12.06.2014., Sao Paulo, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, Brazil - Hrvatska. Robert Kovac, Niko Kovac, Ivica Olic, Eduardo da Silva. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Činjenica da Ivica Olić dobija sve manju minutažu u reprezentaciji, navela je mnoge na razmišljanje hoće li napadač uopće otputovati na Europsko prvenstvo. Izbornik Ante Čačić najavio je da u Francusku neće voditi zaslužne igrače, nego one u najboljoj formi. To svakako ne ide u prilog Olićevoj želji da se na Euru oprosti od reprezentativnog dresa. Međutim, bivši izbornik Niko Kovač smatra da bi Olić trebao biti među Čačićevim izabranicima, jer je to zaslužio.

Ne zna što misli Čačić

“Ja bih ga vodio u svakom slučaju i to nije upitno, ali ja više nisam na toj funkciji i neznam što misli novi izbornik”, izjavio je Kovač za Hamburger Morgenpost. Olić sve manje igra za HSV što će mu dodatno otežati poziciju u reprezentaciji. Zbog toga je izrazio želju da napusti klub u siječnju.

“On sada mora igrati kako bi nastupio na Europskom prvenstvu. Dovoljno je star kako bi znao što je najbolje za njega”, poručio je Kovač. Olić je za reperzentaciju odigrao 104. utakmice. U posljednjem dvoboju s Maltom odigrao je samo sedam minuta.