Kramarić zabio prvi gol za Hoffenheim (ali mu je poništen zbog zaleđa)

Hoffenheim je ubilježio treći poraz u zadnja četiri kola i ostao je na 17. mjestu

FOTO: Screenshot/Screenshot

U derbiju začelja njemačkog nogometnog prvenstva Darmstadt je na gostovanju pobijedio Hoffenheim 2-0, a u poraženim redovima svih 90 minuta je odigrao hrvatski nogometaš Andrej Kramarić.

Gosti su poveli u 33. minuti golom Aytaca Sulua, a pobjedu Darmstadtu je potvrdio Slobodan Rajković u 85. minuti. Za Hoffenheim je cijeli susret odigrao Kramarić koji je u 80. minuti postigao pogodak, no poništen je zbog zaleđa. Hoffenheimu je to treći poraz u zadnja četiri kola i ostao je na 17. mjestu sa pet bodova manje od zone spasa.

HSV bez Olića i Iličevića

U drugom nedjeljnom susretu HSV i Koln su odigrali 1-1, čime je momčad iz Hamburga produžila niz bez pobjede na šest kola. Koln je poveo u 41. minuti golom Simona Zollera, a izjednačio je Nicolai Mueller u 47. minuti. Hrvatski nogometaš Ivica Olić nije nastupio za HSV, dok je Ivo Iličević suspendiran zbog udaranja suigrača na treningu.

Na ljestvici vodi Bayern sa 53 boda, Borussia Dortmund je druga sa 45 bodova, a na trećoj poziciji je berlinska Hertha sa 35 bodova. Posljednja dva mjesta koja vode u nižu ligu drže Hoffenheim i Hanover sa po 14 bodova, pet manje od zone spasa.