Lazio bi se (i to za 'male' novce) mogao pojačati Balotellijem, ali postoji jedan uvjet

Uvjet Balotellijeva dolaska u klub jest Lazijev plasman u skupine Lige prvaka

Aston Villa's Dutch defender Ron Vlaar (R) kicks the ball past Liverpool's Italian striker Mario Balotelli during the FA Cup semi-final between Aston Villa and Liverpool at Wembley stadium in London on April 19, 2015.
AFP PHOTO / BEN STANSALL
NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
FOTO: AFP

Ostvari li plasman u skupine Lige prvaka rimski Lazio pojačat će napadački red svoje momčadi dovođenjem Marija Balotellija. Pritom bi nogometaš Liverpoola i talijanske reprezentacije u klub stigao na posudbu.

Neželjen u Liverpoolu nakon sezone za zaborav, Balotelli mora razmatrati opcije za nastavak karijere. Da na Anfieldu na njega ozbiljnije ne računaju nakon samo jednog prvenstvenog pogotka u prošlom izdanju Premier lige dokazali su i izostavivši ga s popisa igrača za predsezonsku turneju i utakmice koje su uslijedile.

Samo trećina plaće

Iako problematičnog ponašanja i slabih rezultata u posljednje, Balotelli, očito, i dalje ima svojih poklonika, a među njima je i rimski klub pred kojim je opcija da se pojačaju za 2.5 milijuna eura. Toliko bi, naime, koštalo njegovo dovođenje na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora za dodatnih 15 milijuna krajem sezone.

Za vrijeme Balotellijeve posudbe Lazio bi snosio troškove samo trećine nogometaševih primanja. Konkretnije, mjesečno bi ga plaćao nešto manje od 60.000 eura.