Lazio-Inter 1-2: Kovačić pokazao zašto ga povezuju s Barcelonom i Liverpoolom

U sudačkoj nadoknadi utakmice u igru je ušao i Marcelo Brozović

Inter Milan's forward from Argentina Rodrigo Palacio (R) celebrates with Inter Milan's midfielder from Croatia Mateo Kovacic during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Verona on November 9, 2014 at the San Siro Stadium stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

U derbiju 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je u Rimu pobijedio Lazio 2-1 nakon što je domaćin pola sata igrao s dva igrača manje. Najbolji igrači u pobjedi Intera bili su dvostruki strijelac Hernanes, te hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Zaigrao i Brozović

Lazio je poveo golom Antonia Candreve u osmoj minuti, no u 25. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon što je Mauricio kao posljednji igrač obrane oborio Rodriga Palacia. Argentinskom napadaču je loptu sjajno uputio hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Iz slobodnog udarca izjednačio je Hernanes.

U 61. minuti ‘pocrvenio’ je i domaći vratar Federico Marchetti skrivivši pritom kazneni udarac. Sjajnu priliku nije iskoristio Mauro Icardi, točnije njegov udarac s bijele točke zaustavio je pričuvni vratar Etrit Berisha.

https://twitter.com/Renaud_FCB/status/597503171943124992

Ipak, Inter je šest minuta prije kraja utakmice iskoristio dva igrača više, a strijelac je ponovo bio Hernanes na asistenciju Kovačića. U sudačkoj nadoknadi utakmice u igru je ušao i Marcelo Brozović.

Na ljestvici vodi prvak Juventus sa 80 bodova, Roma je druga sa 64 boda, a treći je Lazio s bodom zaostatka. Iz lige sigurno ispadaju Parma i Cesena, a mjesto koje vodi u Serie B drži i Cagliari s osam bodova zaostatka za zonom spasa tri kola prije kraja prvenstva.

https://www.youtube.com/watch?v=lK8wXX9Z6c0