Kalinić i dalje dobroj formi, nakon tri gola Interu pokazao da zna i (odlično) asistirati

Hrvatski napadač je odigrao svih 90 minuta za domaći sastav

Fiorentina's Spanish midfielder Borja Valero (L) celebrates with teammates Fiorentina's Croatian forward Nikola Kalinic (C) and Fiorentina's Italian forward Federico Bernardeschi after scoring during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Atalanta at the Artemio Franchi Stadium in Florence on October 4, 2015. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

U derbiju sedmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na San Siru deklasirao Milan 4-0, dok je Fiorentina pobjedom protiv Atalante 3-0 preuzela vrh ljestvice Serie A.

Badelju i Kaliniću 90 minuta

Fiorentina je vrata pobjede širom otvorila već u šestoj minuti utakmice kada je Gabriel Paletta skrivio kazneni udarac i pritom dobio crveni karton, a jedanaesterac iskoristio Josip Iličić. U 34. minuti je Borja Valero povisio na 2-0 i praktički riješio pitanje pobjednika.

Točku na i uvjerljivog nastupa ‘viola’ stavio je Joan Verdu u sudačkoj nadoknadi na asistenciju Nikole Kalinića. Hrvatski napadač je odigrao svih 90 minuta za domaći sastav kao i Milan Badelj dok Ante Rebić nije ulazio u igru.

https://www.youtube.com/watch?t=130&v=9q53MXbEoHM

U derbiju kola Napoli je na San Siru ‘razbio’ Milan 4-0 uz sjajnu predstavu dvostrukog strijelca Lorenza Insignea (48, 68). Pogodak za goste zabio je i Allan (13), a očajno izdanje Milana upotpunio je Rodrigo Ely autogolom u 77. minuti. Ivan Strinić nije nastupio za goste.

https://www.youtube.com/watch?v=GHCWXlOulpA

Perišićev gol

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić postigao je prvijenac za Inter u Serie A izjednačivši rezultat na 1-1 u susretu protiv Sampdorije. Momčad iz Genoe je povela 1-0 u 51. minuti golom Luisa Muriela, a Perišić je izjednačio u 76. minuti na asistenciju Maura Icardija. Marcelo Brozović nije nastupio za goste.

Talijanski prvak Juventus pobijedio je Bolognu 3-1 ostvarivši tek drugu pobjedu u prvih sedam kola. Gosti su poveli u petoj minuti golom Anthonyja Mouniera, no torinska ‘Stara dama’ je preokrenula rezultat s tri gola. Do kraja poluvremena izjednačio je Alvaro Morata (33), a u nastavku susreta golove su zabili Paulo Dybala (52-11m) i Sami Khedira (63). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić nije nastupio za Juve zbog ozljede.

Pobjeda Rome

Roma je slavila na gostovanju kod Palerma pobijedivši 4-2. Rimljani su sav posao obavili u prvih pola sata postigavši tri gola, a strijelci su bili Miralem Pjanić (2), Alessandro Florenzi (13) i Gervinho (27). Domaćin je u nastavku smanjio zaostatak golovima Alberta Gillardina (58) i Gonzaleza (90+1), a Gervinho je u drugoj minuti sudačke nadoknade potvrdio pobjedu rimskog sastava. Za Palermo je u prvom poluvremenu igrao Mate Jajalo.

Udinese i Genoa su remizirali odigravši 1-1. Alberto di Natale je doveo Udinese u vodstvo u 47. minuti, a izjednačio je Diego Perotti (76-11m). Stipe Perica nije nastupio za Udinese.

Na ljestvici vodi Fiorentina sa 18 bodova, Inter je drugi s dva boda manje, a na trećem mjestu je Lazio sa 15 bodova. Napoli je uvjerljivom pobjedom skočio na šesto mjesto sa 12 bodova.