Legendarni španjolski vratar ušutkao glasine i poručio da ostaje u Realu

Real Madrid’s goalkeeper and captain gestures during the round of 16 second leg UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs FC Shalke 04 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 10, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

Unatoč brojnim glasinama da će Real Madrid ovog ljeta dovesti Davida de Geu iz Manchester Uniteda i dati mu poziciju prvog vratara, trenutni čuvar mreže madridskog kluba Iker Casillas ne razmišlja o odlasku.

“Moj ugovor s Realom vrijedi do ljeta 2017. i nadam se da ću ga odraditi do kraja. To što sam čitavu karijeru proveo u Realu ne jamči mi mjesto u prvoj postavi, za to se moram boriti. Pa što da i više ne budem prvi vratar, to nije razlog da odem iz Reala. Kad ste u mojim godinama, a meni su 33, imate drugačije prioritete, a to znači da svojim iskustvom morate pomoći mlađima”, izjavio je Casillas u četvrtak za španjolske medije.

Prošlog ljeta Real je doveo kostarikanskog vratara Keylora Navasa (28), koji je briljirao na SP u Brazilu, i već tada su mediji nagađali da će Casillas preseliti na klupu za pričuve. No, to se nije dogodilo. Zadnjih par mjeseci španjolski mediji raspisali su se o dolasku De Gee iz Manchester Uniteda, i usput su zaključili da bi to značilo da će Casillas napustiti Santiago Bernabeu i otići u SAD.