Španjolci pišu o Casillasovom transferu u Arsenal, Englezi sele De Geu u Real

Britanci tvrde i kako su pregovori između Reala i Manchester Uniteda već u tijeku

Real Madrid’s goalkeeper and captain gestures during the round of 16 second leg UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs FC Shalke 04 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 10, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

Već se neko vrijeme špekulira da bi kapetan Reala Iker Casillas (33) na kraju ove sezone mogao otići iz kluba nakon što je u njemu proveo 25 godina. Španjolska televizijska postaja La Sexta u utorak popodne je povodom toga objavila da će Casillas na ljeto postati Arsenalov igrač te da bi mu Real trebao isplatiti njegove zadnje dvije ugovora.

Vodstvo Reala se na ovaj potez navodno odlučio kako bi otvorili mjesto za dolazak vratara Manchester Uniteda Davida de Gee. Prema pisanju Daily Maila, De Gea je navodno rekao bliskim prijateljima da neće moći odbiti Madridžane ukoliko ga budu željeli dovesti na ljeto.

Pregovori u tijeku

Britanci tvrde i kako su pregovori između Reala i Manchester Uniteda već u tijeku. Iako vodstvo Uniteda za najboljeg igrača ove sezone traži 40 milijuna eura, Real navodno ne želi toliko platiti jer Španjolcu sljedeće godine istječe ugovor pa će moći prijeći kod njih bez odštete.

Hoće li se ovi transferi realizirati ovisi o Casillasu koji mora donijeti odluku o napuštanju kluba prije nego Real dovede njegovu zamjenu. La Sexta, koja je obajavila vijest o Casillasovom transferu u Arsenal, inače je prva donijela vijest o prelasku Radamela Falcaa u Monaco, kao i o transferi Xabija Alonsa u Bayern.

https://www.youtube.com/watch?v=a-sxZ5Bs0FA