Zlatko Vujović misli da se Čačić neće uklopiti u reprezentaciju, ali i da Šimuniću tamo nije mjesto

"Sve je postalo gadljivo. Narod nije glup. Više nitko neće ići na utakmice"

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Legendarni nogometaš Hajduka Zlatko Vujović prokomentirao je posljednje događaje u hrvatskom nogometu tj. smjenu Nike Kovača i imenovanje Ante Čačića na mjesto novog izbornika.

“Mi i jesmo za pivnicu i pivnički stol, pa neka se na njega stave janje i odojak, i tu smo gdje jesmo”, poručio je Vujović preko tjednika Novosti aluduirajući na činjenicu da se Čačić prvi put javnosti kao izbornik obratio iz jedne zagrebačke pivnice.

Protiv Šimunića

“Većina je već sve rekla. Iako nemam ništa osobno protiv njega, mislim da Čačić dosad nema nikakve rezultate niti će se uklopiti u reprezentaciju. Sve ovo je predaleko otišlo, postalo je gadljivo i ne bih dalje potencirao tu priču koja pokazuje da je sve namještaljka politike i podobnih ljudi u Savezu. Narod nije glup. Više nitko neće ići na utakmice”, smatra Vujović, kojeg je zasmetalo i pozivanje Josipa Šimunića u stožer reprezentacije.

Zlatko Vujović igrao je u Hajduku od 1976–1986
Zlatko Vujović igrao je u Hajduku od 1976–1986 PIXSELL

“Ako je Šimunić već bio kažnjen zbog ustaškog pozdrava i zbog toga završio karijeru, onda se nogometom možda može baviti na nekim nižim razinama, a ne kao pomoćni trener nacionalne vrste. Tko je taj tko će reći dosta i koji će doista početi raditi za boljitak hrvatskog nogometa, stvarno ne znam. Ali mislim da je krajnje vrijeme za to”, zaključuje Vujović za tjednik Novosti.