Šuker kaže da je zadovoljan izborom i da je Čačić najbolje rješenje na mjestu izbornika

'Čačić svojim iskustvom zaslužuje biti izbornik', tvrdi Šuker

21.09.2015., Zagreb - U dvorani Mimosa II hotela DoubleTree by Hilton odrzana je konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na koj je predsjedik HNS-a Davor Suker obznanio ime novog izbornika. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija od ponedjeljka ima novog izbornika. Njegovo ime je Ante Čačić, a njegova trenerska karijera duga 30-ak godina. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker upravo je iskustvo novog stratega izabrane vrste apostrofirao važnim pri donošenju odluke koja je Čačića dovela na funkciju na kojoj bi se trebao zadržati do 31. srpnja 2018. godine.

“Novi izbornik je Ante Čačić. Imenovan je jednoglasno”, izjavio je Šuker prenoseći odluku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na konferenciji za medije.

Najbolje rješenje

“Razgovarali smo, promišljali i došli do najboljeg rješenja. Zadovoljan sam kao i sa svim dosadašnjim izborima”, dodao je predsjednik HNS odbivši odgovoriti na upit hoće li u Čačićevom stručnom stožeru biti mjesta i za Joea Šimunića, o čemu se posljednjih dana učestalo priča.

Šimunić, čija je reprezentativna karijera završila skandiranjem pokliča “Za dom”, čovjek je koji bi mogao uvesti reda u svlačionici reprezentacije, ali i bivši nogometaš čija je karijera završila na opisan način zbog čega je dobio i Fifinu kaznu zabrane nastupa za izabranu vrstu dugu deset utakmica i pojavljivanja na tribinama u tih deset utakmica (uz onu novčanu u visini od 30.000 švicarskih franaka).

Čačić bira stožer

“Izvršni odbor prepustit će Čačiću odabir stožera. Press-konferencija Ante Čačića bit će u utorak, pa to pitajte njega. Mislim da on zaslužuje biti izbornik, odradio je 220 utakmica u HNL-u, ima iskustva, vodio je Dinamo u Ligi prvaka i Maribor u Europskoj ligi. Bitna je stavka i ta da je vodio osam-devet reprezentativaca”, nastavio je Šuker odbivši odgovoriti na upit o Čačićevim protukandidatima.

“O kandidatima ne bih, oni su za mene prošlost”, rekao je i zaključio, pozivajući se na primjer Slavena Bilića, da je do sada HNS uvijek pogodio s odabirom izbornika.