L'Equipe piše da su dva napadača u petak pokušala ući s eksplozivom na Stade de France

Nisu imali ulaznice, pokušali su se progurati ali su spriječeni

Teroristički napad u Parizu dogodio se u vrijeme utakmice Francuske i Njemačke
FOTO: AFP

Nakon što je američki Wall Street Journal u subotu navečer objavio tekst u kojem su objavili da je jedan od terorista imao ulaznicu za utakmicu između Francuske i Njemačke te se htio raznijeti na tribinama, ali je u zadnji tren spriječen, L’Equipe je donio svoju verziju ove priče.

Dva napadača

Vodeći francuski dnevni list piše da su dva napadača, a ne jedan, s eksplozivnim prslucima na sebi, probala ući na tribine Stade de Francea. U 21.05 sati, dva muškarca prišla su na dva od tri otvorena ulaza na stadion, piše L’Equipe te dodaju da niti jedan od njih nije imao karte za utakmicu zbog čega im je spriječen ulazak na tribine.

Nakon što im je propao plan A, dvojica bombaša samoubojica raznijela su se prije kraja prvog poluvremena: jedan kod taverne u blizini ulaza D, a drugi pored restorana brze prehrane u blizini ulaza J. Treći terorist se zatim raznio u poluvremenu utakmice pored McDonald’sa, gdje se nalazi i jedna od stanica podzemne željeznice, piše L’Equipe.

Wall Street Journal je, inače, naveo je da je cilj napadača bio izazvati smrtonosni stampedo. Nakon što bi navijači krenuli prema izlazima plan je bio da se ostala dvojica napadača raznesu kako bi ubili što više ljudi.