Liječnik argentinske reprezentacije ima razočaravajuće vijesti za Messijeve navijače pred El Clasico

'Neće se stići oporaviti, a nastupi li opasnost od nove ozljede je velika'

FOTO: Screenshot

Glavni liječnik argentinske nogometne reprezentacije Homero de Agostino znatno je osiromašio nadolazeći El Clasico izjavom kako smatra da Lionel Messi neće stići zaliječiti ozljedu do skorašnje utakmice Real Madrida i Barcelone. Igra se ona u Madridu 21. ovog mjeseca a De Agostino kaže da će Barcelonin argentinski napadač istu vjerojatno propustiti.

“Mislim da se neće stići oporaviti do El Clasica. Mogao bi, ali sigurno onda njegova spremnost neće biti na razini potrebnoj za ovakvu utakmicu, a opasnost da se u njoj ponovno ozlijedi je velilka”, tvrdi De Agostino i pojašnjava:

Nije pametno niti za trenera

“Trener se ne može pouzdati u igrača koji je tek uspio oporaviti se za nastup u El Clasicu. On je u svom oporavku stigao do faze u kojoj može skakati i graniči radu s loptom, ali ne toliko daleko da bi uskoro mogao nastupiti u utakmici protiv Reala.”

Podsjetimo, Messi je tijekom utakmice protiv Las Palmasa igrane krajem rujna pretrpio ozljedu lijevog koljena, preciznije stradao mu je medijalni kolateralni ligament. Prognozirana duljina oporavka bila je već tada sedam ili osam tjedana.

https://www.youtube.com/watch?v=k4KrH_U0w4k