Lovrenov brat postao zvijezda Eura U-17 (pa Uefa objavila intervju s njim)

Nakon utakmice mlađi Lovren se osvrnuo na svog uzora i brata Dejana

28.10.2014., Zagreb - Mladi igrac GNK Dinamo Davor Lovren. 
Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Jedna od zvijezda hrvatske U-17 reprezentacije je Davor Lovren, mlađi brat Liverpoolovog stopera Dejana Lovrena. Davor trenutno igra i zabija pogotke na europskom prvenstvu u Bugraskoj, a u zbog dobrih igara Uefa je napravila intervju s njim.

Dok stariji brat Dejan zaustavlja suparnike u namjeri da zabiju pogodak, Davor je kao desno krilo i njihov kreator. Upravo su se izabranici Darija Bašića plasirali u četvrtfinale natjecanje, pobjedom nad Austrijom od 1-0, a jedni pogodak je zabio upravo Davor.

Stariji brat kao uzor

“Bio je to sjajan osjećaj. Dobro smo odigrali, cijela je momčad dala sve od sebe i najvažnije je što smo izborili četvrtfinale. Presretan sam što sam zabio taj gol. Hvala momčadi što mi je pomogla u tome”, rekao je Lovren.

Nakon utakmice mlađi Lovren se osvrnuo na svog uzora i brata Dejana. “On mi je oduvijek davao savjete. Govorio mi je da dajem sve od sebe i da je najbitnije da igram za momčad. Rekao mi je i da bi ga trebao poslušati ako želim uspjeti u nogometu baš kao on. Jedini način je da radim puno i budem uporan”, rekao je Davor.

Dejan Lovren
Dejan Lovren AFP/AFP

Veseli se debiju za Dinamo

Davor se također osvrnuo i na susret protiv Španjolske te se dotakao igrača zagrebačkog Dinama, Dania Olma (17) . “On je mlad, ali jako dobar. Želim vidjeti kako igra jer nisam ga ima priliku puno gledati. Nadam se da ću imati jednako uspiješan debi za Dinamo kao i on. Dajem sve od sebe i jedva čekam taj trenutak”, prokomentirao je Davor.

Hrvatska U-17 reprezentacija u utorak u 16:00 igra čevrtfinalni dvoboj protiv jake Španjolske.