Luka Modrić postao je desna ruka trenera Zidanea (koji shvaća da Hrvat drži ključeve uspješne sezone)

"Francuz je Modriću dao autoritet na travnjaku", piše Marca

Real Madrid's new French coach Zinedine Zidane (C) runs past Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (R) during his first training session as coach of Real Madrid at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on January 5, 2016. Real Madrid legend Zinedine Zidane promised to put his "heart and soul" into managing the Spanish giants after he was sensationally named as coach following Rafael Benitez's unceremonious sacking. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Luka Modrić ne prestaje se smijati, piše autor teksta španjolskog sportskog dnevnika Marca, nabrajajući razloge objavljene na internetskim stranicama lista na kojima se tvrdi da je hrvatski veznjak prometnut u vođu momčadi.

Razlozi koji se navode kao uzrok dobrog raspoloženja i blistave budućnosti Modrića su dolazak Zinedinea Zidanea, njegovog igračkog idola, na mjesto trenera momčadi, sjajna utakmica pod njegovim vodstvom protiv Deportiva i uvrštenje u idealnu Fifinu momčad.

Ključni su Modrićeva zrelost i vizija

U tekstu se podsjeća da su Zidane i Modrić stvorili jako savezništvo u trenucima kada je Francuz obnašao ulogu pomoćnika trenera momčadi koju je vodio Carlo Ancelotti. “Realov broj 19 divio se Zidaneu kao igraču i uživao je u mogućnosti da trenira pod njegovim vodstvom”, a ta se veza rasplamsala nedavnim dolaskom Zidanea na mjesto glavnog trenera momčadi.

“Francuz je Modriću dao autoritet na travnjaku”, navodi se u tekstu i dodaje da novi trener na hrvatskog veznjaka gleda kao na “zamjenika koji vodi primjerom i širi poruke po terenu. Njegova zrelost, nogometna vizija i pozicija dovele su do toga da je Luka postao desna ruka novog Realovog trenera.”

https://www.youtube.com/watch?v=L2L6QI0FSxo

Zidane zna što je i Ancelotti znao

Kada su zajedno radili u sezoni 2013/14, onoj u kojoj je osvojen deseti naslov u Ligi prvaka, podsjeća se u tekstu, “Zidane i Modrić katkad su poslije treninga ostajali zajedno na travnjaku brusiti dalekometne udarce hrvatskog nogometaša, što je bila ilustracija veze kakva se mogla vidjeti i prije nekoliko dana.”

“Kao što je to i Ancelotti znao, i Zidane shvaća da je Modrić ključan igrač po pitanju smjera u kojem će se sezona razvijati. U biti, koliko Francuz poštuje igrača podvučeno je prošle godine kada je izabrao Hrvata kao jedinog Realovog veznjaka u odabiru svoje idealne momčadi”, zaključuje se u tekstu.