Tri Modrićeva genijalna poteza dovoljan su razlog da se o njemu piše danima nakon utakmice. Možete ih vidjeti ovdje

Modrićevu nadahnutu igru usko se povezuje sa dolaskom Zinedinea Zidanea

FOTO: Screenshot

Podjela bodova u nedjeljnoj utakmici 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva u kojoj su se susreli Betis i Real Madrid, a koja je završila rezultatom 1-1, i dalje je tema španjolskih medija. Pritom se posebno pažljivo ‘secira’ igra hrvatskog veznjaka Luke Modrića na čiji račun madridska Marca niže laude.

Navodi se tako u teksu da su njegova “tri dodavanja, tri bljeska, tri genijalna poteza” obilježila utakmicu, a samog hrvatskog veznjaka, o čijoj utakmici pišu kao njegovoj najkompletnijoj u sezoni, naziva se čarobnjakom.

Nadahnuta igra

Dodaje se da je svojim dodavanjima u drugom poluvremenu dvoboja inicirao povratak svoje momčadi u susret čiji je junak u konačnici bio golman domaćina Adan. Tri poteza o kojima Marca piše odnose na na loptu upućenu Danilu u 63. minuti, Kroosu u 79. i Jesseu u završnici ogleda.

https://www.youtube.com/watch?v=PrJq83lHspg

Modrićevu nadahnutu igru izvor usko povezuje sa dolaskom Zinedinea Zidanea na mjesto trenera momčadi, a za kojega se navodi da točno zna što od njega može dobiti, pa sada hrvatski veznjak igra bliže suparničkim vratima. Ima i veću slobodu u igri na dijelu terena na kojem je višak suparničkih nogometaša i manjak prostora.

Ogroman talent

U dvoboju protiv Betisa Modrić je 88 puta uspješno dodao loptu, što mu je drugi najbolji učinak u aktualnoj sezoni. Boljeg je imao samo u prethodnom susretu protiv Sportinga u kojem je 119 puta upošljavao suigrače. “Povijesni je to uspjeh za igrača koji je protiv Betisa pokazao ogroman talent kojeg je trener Reala spreman iznijeti na površinu”, zaključuje se u tekstu.