Machado za Telegram kaže da su Olympiakos i Dinamo slične jačine, ali Grci imaju bolju atmosferu

Uoči Lige prvaka razgovarali smo s jednim od najboljih igrača Dinama

Machado
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Zagrebački Dinamo sljedeću će utakmicu u Ligi prvaka odigrati protiv grčkog prvaka Olympiakosa u utorak, 20. listopada. Uoči tog susreta Telegram je razgovarao s jednim od najboljih igrača Dinama ove sezone Paulom Machadom koji je dvije sezone, od 2012. do 2014. godine, bio član sljedećeg suparnika Modrih.

Portugalski nogometaš kaže da je riječ o vrlo snažnoj momčadi, ali i da mu je u svakoj utakmici cilj pobijediti. U posljednje vrijeme Machado se prometnuo u jednog od najvažnijih igrača Dinama, ali ne iznenađuje njegov diplomatski komentar da nema prostora za opuštanje.

Zadovoljan formom

“Zadovoljan sam svojom formom u posljednje vrijeme. Dignuo sam razinu svoje igre, igramo dobro, trener je zadovoljan i imamo razloga biti zadovoljni, ali naravno da se ne smijemo opustiti”, izjavio je Machado za Telegram. Pobjeda Dinama nad Arsenalom u prvom kolu Lige prvaka sve je iznenadila, a portugalski nogometaš otkriva da taj trijumf nije utjecao na Dinamove apetite u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

“Sigurno da je taj rezultat bio iznenađenje jer su oni mnogo bogatiji klub od nas i malo tko je očekivao da možemo iznenaditi, ali moram reći da smo mi vjerovali u pobjedu. Naš plan je ostao isti: svaku utakmicu dati sve od sebe i izboriti što bolji rezultat.Nemamo imperativ, naš cilj je ostvaren ulaskom u Ligu prvaka, ali isto tako nećemo nikome prije utakmice priznati da je bolji.”, rekao je Portugalac.

Srednji prst

U ovoj sezoni Machado se istaknuo i jednim izuzetno nesportskim potezom, pokazivanjem srednjeg prsta navijačima tijekom izlaska s terena u utakmici s Moldeom. Kako smo već spomenuli, u posljednje je vrijeme Portugalac u jako dobroj formi i ističe da je taj eksces iza njega.

“Ispričao sam se svima zbog toga i nema se smisla ponovno vraćati na to. Pogriješio sam, bilo mi je jako krivo, uvijek će mi biti krivo zbog toga što sam napravio i to je nešto što će me vjerojatno vječno pratiti”, izjavio je.

Želja je šest bodova

Na pitanje kako bi usporedio sadašnji Olympiakos s onime u kojem je on igrao, Machado kaže da je u oba slučaja bila riječ o vrlo snažnoj ekipi.

“Ma Olympiakos je uvijek jak, nema se tu što previše raspravljati. Imaju igrača s kojima sam i ja igrao, ali isto tako i dosta novih. Kažem, osvojili su naslov prvaka, ove sezone gaze sve pred sobom u prvenstvu gdje imaju sve pobjede, a dobili su i Arsenal u Londonu. Mislim da to stvarno sve govori i čekaju nas dvije jako teške utakmice”, kazao je i dodao da razlike između hrvatskog i grčkog prvaka nisu velike.

“Ako bih baš morao naći neke razlike, onda je to cjelokupna atmosfera oko kluba i cijelog nogometa općenito. Recimo, Grčka je u aktualnim kvalifikacijama posljednja u skupini, dugo nisu napravili veliki rezultat, ali medij svakodnevno i pozitivno pišu o nogometu i sportu.

S druge strane, Dinamo igra Ligu prvaka, reprezentacija je uvijek na velikom natjecanju, a u Hrvatskoj, barem je moj dojam, nakon jednog remija ili slučajnog poraza – ništa ne valja. I stalno se u prvi plan stavlja negativno, a mislim da to nije dobro”, istaknuo je Machado.

[REZULTATI] Dinamo je kroz povijest odigrao 32 utakmice protiv grčkih klubova. U 12 utakmica upisali smo pobjede, 8 puta…

Gepostet von GNK Dinamo Zagreb am Montag, 19. Oktober 2015

I protiv Bayerna se nadali bodovima

Za razliku od utakmice protiv Bayerna, u kojoj je bio potpuni autsdajder, Dinamo se protiv Olympiakosa može nadati bodovima. No, to nipošto ne znači da se može smatrati favoritom za osvajanje bodova, ističe Machado.
“Mi smo se i protiv Bayerna nadali bodovima, to je jedino sportski, a mi smo sportaši i nismo išli u Njemačku izgubiti. Isto je bilo protiv Arsenala i bit će sada protiv Olympiakosa.

Ako ćemo gledati realno, onda su oni isto puno bogatiji od nas, skupo plaćaju igrače i sigurno mi nismo favoriti protiv Olympiakosa. Isto kao što nismo bili ni protiv Bayerna što smo izgubili, ali niti protiv Arsenala što smo – dobili”, kazao je Portugalac koji ne misli ni na što osim na puni plijen iz sljedeće dvije utakmice Dinama u Ligi prvaka, obje koje će odigrati s grčkim prvakom.

“Želim šest bodova protiv Olympiakosa. Dvije utakmice, dva puta po tri boda – šest bodova (smijeh, nap.a.). Sigurno neću prije utakmice reći da razmišljam o bilo čemu osim o pobjedi. Nakon utakmica, kada vidimo kako je sve izgledalo na terenu, možemo ponovno razgovarati pa me pitajte jesam li zadovoljan s time koliko smo bodova osvojili u odnosu na kako smo igrali.”

https://www.youtube.com/watch?v=xpEev91sLR4

Uigraniji vezni red

U posljednjem kolu Lige prvaka Olympiakos je bio autor velikog iznenađenja – pobjede nad Arsenalom u Londonu. Machado je prokomentirao taj rezultat i istaknuo da ne dijeli opće iznenađenje.

“Naravno, iznenađenje je kada Arsenal izgubi u Londonu, a da to nije od Barcelone, Reala, Bayerna ili tako nekog top kluba, ali ne mogu reći da sam iznenađen. Olympiakos je odlična momčad i može svakoga dobiti što je i pokazala”, rekao je portugalski nogometaš.

Vezni red Dinama ove sezone izgleda mnogo ozbiljnije i igra zrelije nego prošle godine, a to se najviše vidjelo u utakmici s Arsenalom u Ligi prvaka, a Machado ističe da je to prirodni razvoj situacije.

“Jednostavno je prošlo vrijeme koje je potrebno za uigravanje i naravno da smo bolji. Ne samo mi u veznom redu nego cijela momčad.”, završio je Machado.