Ovih pet činjenica moglo bi obilježiti Dinamov nastup u Ligi prvaka

Modri će igrati u grupi s Bayernom, Arsenalom i Olympiakosom

FOTO: PIXSELL

Zagrebački Dinamo danas je doznao svoje protivnike u nadolazećoj sezoni Lige prvaka, a to će biti njemački prvak Bayern Munchen, grčki prvak Olympiakos i trećeplasirana ekipa u Engleskoj Arsenal. U nastavku teksta izdvojili smo nekoliko činjenica koje su postale jasne nekon izvlačenja kuglica u Monacu.

1. Mamiću i Hodžiću se ispunila želja

Uoči ždrijeba trener Dinama Zoran Mamić rekao je kako bi htio da njegov klub bude izvučen u skupinu s Bayernom ili Realom. Sada je jasno da mu se ta želja ispunila. Isto je zaželio napadač Modrih Armin Hodžić koji je otkrio da mu je Bayern najdraži inozemni klub.

2. Prvo iskustvo s Bayernom

Zagrebački Dinamo nikad u svojoj povijesti nije igrao protiv aktualnog njemačkog prvaka, Bayerna iz Munchena. Modri su bili s Olympiakosom u skupini Lige prvaka u sezoni 1998./1999., a s Arsenalom su igrali u pretkolu istog natjecanja sedam godina kasnije. U niti jednom od ta dva okršaja ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima.

3. Loša sjećanja na Arsenal

Od svih dodijeljenih protivnika, Dinamo je najnedavnije igrao s londonskim Arsenalom. Bilo je to u sezoni 2006./2007., a hrvatski prvak tada je poražen u pretkolu Lige prvaka i to s uvjerljivih 5-1. U Zagrebu su Modri izgubili 3-0, a u uzvratu, na tada tek završenom stadionu Emirates, 2-1. Jedini gol za Dinamo postigao je sadašnji napadač ukrajinskog Šahtara Eduardo.

4. Povratak publike

Nakon ždrijeba potpuno je jasno – publika će se ove sezone vratiti u velikom broju na maksimirski stadion jer su susreti protiv Bayerna i Arsenala veliki magnet za gledatelje koji će imati priliku u Hrvatskoj uživo vidjeti neke od najboljih svjetskih nogometaša. Također, nih vode ponajbolji treneri na planeti, Španjolac na klupi Bayerna Pep Guardiola i legendarni francuski trener Arsenala Arsene Wenger.

5. Prilika protiv Olympiakosa

Arsenal i Bayern puno su presnažne momčadi da bi Dinamo protiv njih mogao osvojiti poneki bod, pa zato u Maksimiru barem nekakvu priliku za pozitivan rezultat imaju protiv grčkog prvaka Olympiakosa. Bez sumnje Grci imaju snažnu momčad, koja će protiv Dinama biti favorit u obje utakmice, ali ne tako veliki poput Bayerna ili Arsenala.