Mađarska je pobijedila Norvešku u Oslu i stigla nadomak plasmana na Europsko prvenstvo

Jedini pogodak na utakmici postigao je Laslo Kleinheisler u 26. minuti

FOTO: AFP

U prvoj utakmici doigravanja za EURO 2016. u Oslu su nogometaši Mađarske pobijedili Norvešku s 1-0 i stekli veliku prednost pred uzvrat u Budimpešti u nedjelju.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Laslo Kleinheisler u 26. minuti susreta. Kleinheisler je u svojoj prvoj utakmici za nacionalnu momčad zabio pobjednički gol kada je oštrim udarcem iskosa iznenadio norveškog vratara Nylanda.

Norvežani dominirali i promašivali

Norvežani su bili više nego dominantni, izveli su čak 16 kornera na utakmici, a Mađari nijedan, no jednostavno nisu uspijevali pronaći način kako svladati vremešnog vratara Gabora Kiralya. Najveću priliku domaćini su propustili u 88. minuti kada je Helland umjesto praznog gola pogodio gredu.

https://www.dailymotion.com/video/x3dj8oo_laszlo-kleinheisler-goal-norway-vs-hungary-0-1-euro-qualification-2015-hd_sport

Norveška je tako nakon 30 godina izgubila od Mađarske, a domaćini su nastavili jednu posve neugodnu tradiciju. Naime, već 20 godina gube kod kuće utakmice u studenome, a ovo im je bio sedmi poraz u tom mjesecu.
Norveška lovi svoj drugi, a Mađarska treć nastup na EP-u.

U petak BiH protiv Irske

Mađari su izgubili izravan plasman na EURO doslovce u posljednji trenutak jer su bili najbolja trećeplasirana reprezentacija sve dok Turska u 90. minuti nije postigla pobjednički zgoditak protiv Islanda.

U petak u Zenici igraju BiH i Irska, a u subotu su na rasporedu prvi ogledi Ukrajine i Slovenije, te Švedske i Danske.