Mamić je rekao da bi svaka Dinamova pričuva bila pojačanje za Crvenu Zvezdu

Mamić je prokomentirao što Dinamu nedostaje za veći uspjeh u Ligi prvaka

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić u svojem intervjuu osvrnuo se na mnoštvo tema. Tako je rekao da mu popularno proljeće u Europi ne znači ništa te da bi Crvenoj Zvezdi svaka Dinamova pričuva predstavljala pojačanje.

Za početak, Mamić je otkrio kako izgleda njegov dan: ” Imam milijun poziva menadžera koji stalno nude igrače. Ne stignem sve ni pogledati. Evo, tu se Zdravko i ja puno razlikujemo. On hoće svakoga vidjeti, svakoga saslušati, ja ne. Imam svoj krug ljudi od povjerenja. Ne možete sve stići pogledati. Vjerojatno i propustimo kojeg odličnog igrača… Evo, sad sam dobio mail od nekog Nijemca, koji ima akademiju u Africi. Nudi nam pet mladih reprezentativaca koji su bili svjetski prvaci. E, sad, budi pametan. Treba vidjeti koliko koštaju, isplati li se investirati, pa prihvat stranaca u Dinamu, koji nije optimalan, sto upitnika iznad glave”, rekao je u razgovoru za 24sata.

Nemaju publiku

Također, prokomentirao je što Dinamu nedostaje za veći uspjeh u Ligi prvaka: “Teško je reći što je to. Atmosfera, sreća, kvaliteta. Dinamo ima problem psihološke barijere gdje se stalno potencira to proljeće u Europi, koje meni ne predstavlja apsolutno ništa. Volio bih igrati proljeće u Europi, ali što to znači? Prezimimo sutra, prekosutra, za pet, deset godina onda ćemo reći: `Želimo polufinale!`. Naravno da želimo biti bolji, jači, konkurentniji, ali treba napraviti stadion, atmosferu da nam publika bude od pomoći. Malo smo zamijenili teze, mi animiramo publiku, umjesto da publika nas podržava. Kad je teško i kad vam ne ide, publika može puno pomoći. A mi to nemamo”, izjavio je.

Svi bi bili pojačanje za Zvezdu

Dinamo je nedavno napustio argentinski branič Luis Ibanez koji će karijeru nastaviti u Crvnoj Zvezdi iz Beograda. Mamić je rekao da je zagrebački tim postao predvodnik klubova u regiji: “Lucho nije bio pričuvni igrač, to je stranac s najvećim brojem nastupa u Dinamu, 180 nastupa ima. Ali, da se Dinamo uzdignuo u regiji, jest.”

Mamić, također, smatra da bi svaki pričuvni igrač u Dinamu predstavljao pojačanje za Crvenu Zvezdu: “Siguran sam u to. Siguran”, poručio je