Dinamov trener Zoran Mamić je zadovoljan odigranim protiv Bayerna (i cijelom sezonom u Ligi prvaka)

'Imali smo fantastične šanse, protiv ovakvih momčadi treba ih iskoristiti'

09.12.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 6. kolo, GNK Dinamo - Bayern Muenchen. Rukovanje trenera Pepa Guardiole i Zorana Mamica. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Peti poraz u svojoj šestoj utakmici u skupini F nogometne Lige prvaka upisala je Dinamova momčad. Ovaj puta od Bayerna koji je na Maksimiru slavio 2-0.

Njemački prvak, iako u znatno oslabljenom sastavu, nije imao većih problema stići do pobjede i tako svojim petim trijumfom zaključiti posao igranja u fazi po skupinama koju su prošli i prije ove srijede. Dinamo se, pak, već ranije oprostio od Europe, a ove sezone učinio je to uz omjer od jedne pobjede (Arsenal) i pet poraza uz razliku pogodaka 3-14.

Susret je ovako prokomentirao trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić:

Bayernova zaslužena pobjeda

“Čestitke Bayernu na zasluženoj pobjedi. Meni je žao što nismo zabili i zakomplicirali utakmicu. Imali smo fantastične šanse, a protiv ovakvih momčadi nema puno takvih prilika i treba ih iskoristiti. Oni imaju ‘ubojicu’ Lewandowskog koji to radi. Bili smo disciplinirani, dobro smo odigrali, stvorili dosta šansi protiv njih, uz Barcelonu najbolju svjetsku momčadi.”

Atmosfera na utakmici Dinamo-Bayern

U detaljnijem seciranju svoje momčadi Dinamov trener pohvalio je izvedbu golmana Eduarda, a potom i Goncala i Ćorića o kojem je rekao da je pokazao puno dobrih stvari, da je na trenutke bio zaigran, ali i da je njime, kao i ostatkom momčadi, zadovoljan.

Sezona je bila dobra

U rezimeu napravljenog u Ligi prvaka zaključio je:

“Teško je nakon pet poraza reći da sam zadovoljan, no nekim smo utakmicama zadovoljni. Pamti se rezultat, ne igra.”

Kapetan Domagoj Antolić nadovezao se na trenera Mamića:

Odigrali smo dobru utakmicu s četiri, pet dobrih prilika protiv jakog Bayerna. Zadovoljni smo i cijelom sezonom u Ligi prvaka premda možemo žaliti za nekim bodovima koje smo mogli, no nismo osvojili. Bilo je ovo iskustvo više.

Guardiolina 50. pobjeda

Josep Guardiola stigao je do svoje 50. pobjede u Ligi prvaka u 80. utakmici. Bila je ona možda i očekivana pa nije Španjolac isijavao euforijom:

“Obje momčadi imali su svoje šanse, mi smo svoje iskoristile, Dinamo nije. Čestitam svojoj momčadi ne samo na ovoj utakmici već i cijeloj sezoni dosada”, rekao ej pep pa je nastavio:

“Veliki komplimenti mojim igračima na borbenosti i zalaganju, pokazali su kvalitetu. Znao sam da Dinamo ima vrlo mladu momčad, a Ćorić i Pjaca su iznimno talentirani i sigurno će napraviti velike karijere. Nisam se previše zabrinjavao nakon prvog poluvremena bez golova, ali sam u svlačionici tražio od mojih igrača da zabiju gol”, kazao je Guardiola, koji se nije izjasnio koga bi htio u osmini finala.

“Respektiram sve suparnike, ali meni je najvažnije da su moji igrači zdravi”, zaključio je.